Ministerul Finanțelor a elaborat un proiect de lege menit să stopeze tranzacțiile artificiale, dacă acestea par să nu corespundă practicilor comerciale rezonabile, produc avantaje fiscale fără risc comercial și generează profit nesemnificativ. Documentul stabilește condițiile în care o tranzacție sau chiar o serie de tranzacții pot fi considerate drept artificiale. Foarte multe dintre aceste criterii au, însă, caracter general și neclar. Astfel, potrivit proiectului de act normativ, tranzacțiile pot fi considerate artificiale dacă nu se înscriu în cadrul unor practici comerciale considerate rezonabile, dacă includ elemente ce au efectul de a se compensa sau de a se anula reciproc sau dacă sunt circulare ca natură. De asemenea, inspectorii fiscali pot declara o tranzacție ca fiind artificială în cazul în care conduce la obținerea de avantaje fiscale semnificative, dar acest lucru nu se reflectă în riscurile comerciale asumate de contribuabil sau în fluxurile sale de numerar, ori profitul preconizat înainte de impozitare este nesemnificativ în comparație cu valoarea avantajelor fiscale scontate. Prevederea a fost introdusă în Codul Fiscal valabil de la 1 ianuarie 2014, dar, până în prezent, acest tip de tranzacții nu a fost definit și nu există norme de aplicare. Codul Fiscal prevede doar că la stabilirea sumei unui impozit sau a unei taxe, autoritățile fiscale pot să nu ia în considerare o tranzacție care nu are un scop economic sau pot reîncadra forma unei tranzacții pentru a reflecta conținutul economic al acesteia.
Transportul public din zona București-Ilfov va intra, începând cu luna aceasta, într-un proces de reorganizare. Anunțul a fost făcut de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov. Proiectul își propune să optimizeze actuala rețea de transport de la nivelul întregii regiuni.
Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul obținut de la stat, dar oricine poate opta să rămână angajat și să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca...
România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...
Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.
Greu cu lucrările de infrastructură rutieră, în România! Anunțul aparent optimist al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, privind un proiect de mare interes, ascunde o capcană a timpului.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019