Răsturnare de situație în cazul fiului polițistului din Huși, care a pus pe jar autoritățile, după ce s-a plâns că a fost răpit, bătut și abandonat la marginea orașului. Când au auzit relatarea copilului, părinții au intrat în alertă și au pus pe jar autoritățile și medicii. În urma anchetei s-a dovedit, însă, că lucrurile nu stăteau așa cum susținea băiatul în vârstă de 11 ani. Anchetatorii au descoperit că fiul copilului a înscenat totul, ca să scape, astfel, de pedeapsa pentru notele mici obținute la școală.
MIHAELA STRAUB, purtător de cuvânt, I.P.J. Vaslui "Aspectele sesizate nu s-au confirmat. Minorul a afirmat lucruri nereale, din dorința de a abate atenția părinților de la două note mai mici pe care le luase la școală."
În urmă cu câteva zile, copilul a fost găsit de doi polițiști de frontieră la marginea orașului Huși. Oamenii legii l-au transportat imediat la spital, însă, din cauză că acesta era foarte speriat și suferise un traumatism cranio-cerebral, medicii din Huși au decis să-l transfere la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, pentru investigații neurologice. În urma controlului medical, s-a stabilit că minorul suferise traumatismul în urma unei căzături. Timp de trei zile, polițiștii din Huși au fost în alertă, pentru a-i găsi pe presupușii răpitori. Oamenii legii au luat în calcul inclusiv varianta unui atac mafiot. Asta, din cauză că tatăl copilului lucrează la Sectorul Poliției de Frontieră Berezeni, acolo unde, în primăvară, traficanții de țigări din Republica Moldova au plănuit un atac criminal împotriva șefului instituției. Planul a fost dejucat, la vremea respectivă, de procurorii DNA, care interceptaseră semnalele contrabandiștilor. Acum, înscenarea pusă la cale de băiatul polițistului de frontieră a ieșit la iveală în urma suspiciunilor privind coincidența dintre așa-zisa răpire și o ședință cu părinții programată la școala unde învață copilul. Cazul a fost clasat de anchetatori.
Porți deschise la Școala Gimnazială nr. 59 din București! Zeci de părinți au venit să viziteze instituția de învățământ, alături de copii. Adulții și cei mici au fost atrași de noile dotări ale școlii. Cadrele didactice bine pregătite rămân însă principalul atu al unității de învățământ din Sectorul 6 al Capitalei.
Cetățeni moldoveni, reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți. Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, județul Vaslui au depistat un cetățean sirian care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat a României, cu ajutorul a doi cetățeni din Republica Moldova, prin eludarea controlului de frontieră, cu intenția de a ajunge în Germania, pentru a-și căuta un loc de muncă.
Ministerul Educației și Cercetării nu organizează olimpiade școlare pentru clasele I-IV în anul 2025. Ministrul Educației, Daniel David, a spus că această problemă trebuie clarificată, pentru o înțelegere mai clară a acestei decizii.
1 ianuarie 2025 marchează eliminarea controalelor la granița cu Ungaria și Bulgaria, odată cu intrarea țării noastre în Spațiul Schengen. Conform comunicatului transmis de IGPR, toate persoanele...
Percheziții domiciliare pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de migranți. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a 23 de inculpați, dintre care 3 cetățeni străini.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019