Focar de infecție nosocomială soldat cu cinci decese, în secția ATI a Spitalului Clinic Județean Mureș! În secția de Terapie Intensivă au fost identificate șase cazuri de pacienți infectați cu pioceanic și acinetobacter, dintre care cinci au decedat înj ultimele zile. Conducerea spitalului a dispus sistarea activității la ATI și curțarea și dezinfectarea întregului spațiu, despre care secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Adriana Pistol, a afirmat că este o secție autorizată provizoriu, care nu oferă condiții tocmai optime pentru îngrijirea pacienților. Oficialul din Ministerul Sănătății a precizat că pacienții respectivi erau polispitalizați, aveau multiple patologii severe și au suportat o serie de manevre și proceduri invazive. Germenii depistați prezintă o rezistență mare la antibiotice. Adriana Pistol a mai spus că a fost discutată necesitatea efectuării screening-ului bacteriologic al tuturor pacienților de la Terapie Intensivă mutați în alte secții ale spitalului, pentru depistarea celor colonizați cu pioceanic și acinetobacter sau cu alte tipuri de bacterii. Nu în ultimul rând, ea a menționat că Spitalului Clinic Județean Mureș este unul dintre puținele din țară care raportează infecțiile asociate asistenței medical
Aflat în proprietatea unui cetățean canadian, un teren situat în sectorul 2 al Capitalei s-a transformat într-un veritabil focar de infecție, după ce, ani întregi, a fost lăsat de izbeliște. Este vorba despre o suprafață de 300 de metri pătrați, de pe care autoritățile au ridicat 50 de tone de gunoaie.
Focar de infecție în comuna suceveană Șerbăuți, la mai puțin de un kilometru de casele oamenilor! Inspectorii sanitar-veterinari au găsit zeci de tone de resturi de animale în putrefacție, aruncate pe câmp. Veterinarii afirmă că leșurile provin de la un abator din zonă.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019