Dezastrul de la bacalaureat reprezintă oglinda societății, iar România este la răscruce. Este opinia ministrului Educației, după ce promovabilitatea la examenul de maturitate in acest an este cea mai slaba din ultimele două decenii.
DANIEL FUNERIU, ministrul Educației: ''Pentru prima datã, societatea stie cã diploma lor de BAC are o valoare câstigatã prin seriozitate, prin muncã, onestitate, perseverentã si adeseori prin modestie.(...) Natiunea trebuie sã aleagã dacã merge pe mâna celor onesti, seriosi, perseverenti sau încurajãm în continuare superficialitatea sau eludarea regulilor.''
Ministrul Educației nu uită de absolvenții de liceu care, prin muncă, au adus o rază de speranță invatamantului autohton.
DANIEL FUNERIU, ministrul Educației: "Doresc sã îi felicit pe cei 90.765 de elevi care au promovat examenul de Bacalaureat, pe pãrintii lor, pe profesorii si învãtãtorii lor.(...) În mod special vreau sã felicit 65 de elevi din România, care au obsinut media 10. Ei ne demonstreazã cã se poate! Pentru a le recunoaste excelenta, Ministerul Educatiei va organiza o ceremonie de premiere la Bucuresti."
In schimb, reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Invățământ consideră că vina majoră o poartă ministerul Educației, care nu vine cu o reformă reală în sistem.
prin telefon: LIVIU POP, secretar general FSLI: "Fatã de anul trecut nu s-a modificat nici programa, nici metodologia, doar aspectul competentelor. (....) Camerele de luat vederi pe ultima sutã s-a spus cã vor fi puse si s-a creat un stres, iar resursa umana - cadrele didactice - au intrat într-un stres continuu. 30.000 de posturi reduse, 2.000 de unitãti scolare închise.''
Promovabilitatea după centralizarea tuturor rezultatelor de la bacalaureat este de 44,47%.
prin telefon: LIVIU POP, secretar general FSLI: "Ministrul ar trebui sã spunã cã mult mai clar cã de fapt esecul este al conducerii Ministerului Educatiei. (...) Programele scolare nu au fost si nu se doresc a fi reformate. (...) E cea mai scumpã investitie în sistemul educational al unei tãri, rescrierea programei scolare, editarea manualelor, reconversia profesionalã a corpului didactic."
Soluționarea contestațiilor depuse de candidații care n-au trecut de examenul de maturitate se va realiza în perioada 5-7 iulie. Afișarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie. Înscrierea pentru cea de-a doua sesiune a bacalaureatului se va face între 11 și 15 august.
Rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat au fost afișate. Ministerul Educației a publicat rezultatele sub protecția codului pentru fiecare absolvent, atât pe site edu.ro, cât și în centrele de examen.
De șapte ori mai puține medii de 10, la Evaluarea Națională, comparativ cu anul trecut! Doar 120 din cei peste 123.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au obținut nota 10 la ambele probe susținute, respectiv Limba și literatura română și matematică.
Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...
Himera învățământului online, subliniată de fostul europarlamentar Cătălin Ivan! În urma experienței sale ca membru în Comisia de învățământ a Parlamentului European, Cătălin Ivan avertizează în legătură cu consecințele negative asupra copiilor în cazul folosirii îndelungate a acestei forme de învățământ.
Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ și grădinițelor particulare și de stat închise prin hotărâri ale comitetelor județene pentru situații de urgență.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019