Circa 29 de milioane de vehicule echipate cu motoare diesel care circulă în UE emit mai multe gaze poluante decât limita legală. Așa arată un studiu al ONG-ului european Transport & Environment publicat luni, la un an de la izbucnirea scandalului Volkswagen. 69% din automobilele cu motoare diesel poluante sunt vândute în Franța, Germania, Italia și Marea Britanie. Potrivit studiului, patru vehicule din cinci cu standardul de emisie Euro 4, vândute în perioada 2010-2014, emit de trei ori mai mult oxid de azot decât limita fixată. În cazul motoarelor Euro 6, vândute din 2015, două treimi dintre ele emit de până la trei ori mai mult decât limita legală.
MIHNEA URS, reporter "Scandalul testelor trucate privind emisiile poluante reprezintă doar „vârful aisbergului”, avertizează experții Federației Europene "Transport & Environment" . Conform studiului, toți constructorii auto majori care vând mașini diesel în Europa încalcă normele europene privind poluarea. Studiul atrage atenția și asupra reglementărilor lejere ale autorităților naționale în domeniul vehiculelor”.
ONG-ul a compilat date referitoare la cele 230 de modele obținute din anchete ale guvernelor din Franța, Marea Britanie și Italia, în urma scandalului Dieselgate. Volkswagen a recunoscut anul trecut că a manipulat testele de poluare pentru 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial, prin instalarea unor softuri ilegale care reduc nivelul emisiilor în timpul testelor. Grupul german a alocat până în prezent aproape 18 miliarde de euro pentru acoperirea costurilor legate de manipularea testelor de poluare.
Un dealer de droguri a fost arestat preventiv, după ce a fost prins în flagrant, în timp ce ridica un colet ce conținea peste 100 de grame de substanțe psihoactive. Conform comunicatului transmis de DIICOT, ”din actele de urmărire penală...
Românii nu vor ca țara noastră să iasă din Uniunea Europeană. Un nou sondaj arată că procentul cetățenilor care doresc ca România să rămână în Uniunea Europeană este în creștere, respectiv 88,1% față de de 71,7% în ianuarie 2022.
Poliția din România este a doua cea mai coruptă din Uniunea Europeană. Cel puțin așa arată un studiu realizat de organizația nonguvernamentală Transparency International. În general, un român...
Oferte turistice atractive, pentru sezonul estival! Posibilele relaxări ale restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus le dau speranțe românilor care vor să călătorească vara aceasta. Agențiile de turism...
Decizia autorităților de a limita dreptul studenților la călătoria gratuită cu trenul, aspru criticată! Liga Studenților din Iași susține că măsura luată de către Guvern pentru scăderea deficitului bugetar este scandaloasă și solicită Executivului consultări cu reprezentanții studenților. Aceștia subliniază că nu subvențiile pentru transportul studenților sunt cea mai mare problemă din bugetul țării, ci birocrația, managementul defectuos al finanțelor publice, supradimensionarea unor instituții bugetofage, intervenționismul, corupția sau pensiile speciale care nu țin cont de principiul contributivității.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019