Întâi octombrie vine cu vești proaste! Vom plăti mai mult pentru gaze și curent electric! Astfel, gazele destinate consumatorilor casnici și energia electrică furnizată românilor care au preferat să rămână în regimul reglementat se vor scumpi cu 6%, respectiv 5%. Decizia vine în contextul în care furnizorii au raportat costuri mai mari către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).
Ce înseamnă, însă, aceste scumpiri? În ceea ce privește curentul electric, în cazul consumatorilor casnici alimentați în sistem reglementat, prețul va crește cu circa 3,4 bani per kWh, în medie, la nivel național. Practic, asta înseamnă că prețul la energia electrică va fi majorat, în medie, cu 3,45 lei pe lună pentru un consum de 100 kWh.
Pentru consumatorii din București-Ilfov, care nu au trecut pe piața concurențială, acest lucru echivalează cu o majorare de circa 5,2%, în prezent prețul reglementat fiind de circa 58 de bani/kWh.
Potrivit vicepreședintelui ANRE, Emil Calotă, prețul gazelor se va majora, de la începutul lunii următoare, cu 6%. În România, începând cu data de 1 aprilie 2017, prețul gazelor de producție internă a fost liberalizat.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trage un semnal de alarmă! Acesta a declarat că unele companii de furnizare a curentului electric trec consumuri estimate foarte mari pe facturi, ceea ce reprezintă ”o formă de...
Românii care intenționează să-și schimbe furnizorul de energie electrică trebuie să fie atenți la mai multe aspecte. InfoCons avertizează că, înainte de a semna un nou contract, consumatorii trebuie să fie...
Liberalizarea pieței gazelor a intrat în vigoare! Începând de astăzi, prețul gazelor nu mai este reglementat de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, ci se stabilește în funcție...
Executivul va aloca un miliard de euro, în următorii șapte ani, pentru extinderea rețelei de gaz din România! Este declarația premierului Ludovic Orban, aflat în județul Suceava, unde a participat la punerea în funcțiune a rețelei de gaze naturale din comuna Moara.
Planuri mari pentru România! Proiectul “România eficientă” presupune dezvoltarea și derularea unui program național de eficiență energetică, demarat în vara anului 2019 și care se va întinde cel puțin până în anul 2022. Inițiatorii proiectului își propun să ajute România să atingă țintele stabilite prin Directivele Uniunii Europene pentru anul 2030 în privința reducerii emisiilor de carbon și eficientizare energetică.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019