Volum despre fenomenul plagiatului, lansat la Târgului Internațional de Carte "Gaudeamus"! Președintele Grupului pentru Reformă și Alternativă Universitară, profesorul universitar Dorin Isoc și-a lansat volumul intitulat "Ghid de acțiune contra plagiatului: buna conduită, prevenire, combatere". Cartea are în spate un index de opere plagiate, din România, și conține un certificat de autenticitate a operei.
prof. univ. dr. DORIN ISOC, autor "Cartea este prima carte de doctrină a plagiatului în care se prezintă niște probleme teoretice. Plagiatul rămâne toată viața, iar din momentul în care plagiatul există, el poate fi identificat nu la comandă, ci de către oameni care știu cel puțin la fel de mult ca cel care a plagiat."
Volumul este structurat pe mai multe capitole, toate cu titluri sugestive, precum: "De la șoptit la corupție", "Plagiat și creație intelectuală", "Trăsăturile plagiatului ca faptă" sau "Portalul operelor plagiate în România".
DANIEL NICA, doctor în filosofie "Riscul unei cărți despre plagiat ar fi fost fie să cadă într-o pledoarie etică moralizantă și mai degrabă cu un stil eseistic despre problema plagiatului, fie să ofere niște soluții practice parașutate nu se știe unde. Așa, domnul profesor Isoc reusește, deopotrivă, să fixeze un cadru și, în același timp, să ofere niște soluții practice."
Cartea "Ghid de acțiune contra plagiatului" a apărut la editura "Ecou Transilvan" și au fost tipărite 500 de exemplare.
Scriitorul și jurnalistul Răsvan Popescu a lansat, la Timișoara, volumul ”Antiage”. Cartea este structurată în patru capitole și pune în scenă o istorie de familie: un neam de preoți și învățători, devenind un ”recurs la inocența copilăriei”. În același timp, volumul evocă și o încercare de a împiedica timpul să își continue mersul firesc.
Circa 80 de companii, cu peste 5.000 de oferte de locuri de muncă, la ”Angajatori de TOP” București! La târgul de joburi organizat în 28 și 29 martie, la Sala Palatului, românii aflați în căutarea unui loc de muncă au la dispoziție o gamă...
Cum arată România prin ochii unui străin? Ai unui fiu străin, în cazul acesta. L-am cunoscut pe Eduardo Berti, un argentinian stabilit la Bordeaux, Franța, ce a venit în România în căutarea originilor sale. O căutare care a dat roade, transformate într-o carte care promite, oferind perspectiva unei lumi noi, o lume necunoscută și, totuși, familiară. Așa a apărut “Un fiu străin”, un roman bine primit deja de publicul român.
Nunta, cel mai important eveniment din viața unui cuplu aflat la început de drum, își păstrează magia, iar tradiția se perpetuează, din generație, în generație. O dovadă în acest sens este și Mariage Fest 2025, târgul de nunți organizat...
Scriitorul Răsvan Popescu și-a lansat, la Iași, volumul de poeme narative ”Antiage”, apărut la Editura Cartea Românească Educațional. La evenimentul cultural organizat, miercuri-seară, la Librăria Cartea Românească Educațional...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019