Zeci de foști angajați ai Complexului Energetic Oltenia au intrat în greva foamei, după ce au fost concediați fără preaviz. Este vorba despre angajații care au lucrat pe contracte cu termen până pe 30 iulie și care au fost anunțați, pe 1 iulie, că nu vor mai fi reangajați, contrar promisiunilor anterioare ale companiei. Conducerea Complexului Energetic Oltenia, companie subordonată Ministerului Energiei, a hotărât să îi concedieze fără preaviz, măsură care declanșat nemulțumirea acestora. În această situație sunt 124 de persoane, dintre care peste 30 au decis, luni, să protesteze în fața sediului companiei din Târgu Jiu. Din cauza stării de slăbiciune și a caniculei, câțiva dintre protestatari au leșinat. Ei au primit îngrijiri din partea echipajelor de la Ambulanță, dar au declarat că nu renunță la protest, până când nu vor fi reangajați. În semn de solidaritate, unii dintre angajații Complexului Energetic Oltenia s-au alăturat pentru câteva ore celor aflați în greva foamei, iar alții le-au oferit apă. Liderii protestatarilor au avut discuții cu reprezentanții companiei, dar, până acum, nu s-a găsit o soluție pentru reangajarea oamenilor concediați.
Supărat că a fost amendat cu 4.200 de lei după ce și-a cerut drepturile, un fost lider de sindicat al angajaților de la CET Iași a intrat în greva foamei. Bărbatul a protestat în repetate rânduri în fața Primăriei și a Prefecturii, pentru că nu și-a primit salariile compensatorii după ce a fost disponibilizat. Omul spune că va rămâne în greva foamei până când corpul de control al premierului va merge la Iași, pentru a verifica modul în care s-au făcut restructurări la termocentrală.
Învãtãtoarea Cristiana Anghel, care a stat în greva foamei 70 de zile, a pãrãsit spitalul în care a fost internatã timp de aproape douã luni. Cu putin timp înainte de plecare, însã, femeii i s-a fãcut rãu. Starea ei de sãnãtate este încã destul de fragilã.
Angajații de la Fabrica de Motoare Electrice Pitești a lui George Copos au fost in greva pentru a treia zi la rând. Mai mult, cinci dintre muncitori au intrat în greva foamei. Cei 550 de angajați ai firmei deținute de finanțatorul Rapidului nu mai vor să muncească până când nu li se vor majora salariile, cel puțin cu 220 de lei.
Dupã 70 de zile în care a trãit doar cu apă si perfuzii, învãtãtoarea Cristiana Anghel a renuntat luni la greva foamei. Nu a fost pentru prima datã când femeia a apelat la aceasta forma de protest.
Dupa modelul invatatoarei din Caracal, o profesoara din Fãlticeni a intrat in greva foamei. Viorica Ionițe, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, a recurs la aceasta forma extrema de protest. Femeia nu are de gând sã renunte pana cand guvernul nu va arata respect față de cei de la catedra.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019