Toate primăriile cu datorii vor fi obligate să crească de la 1 februarie taxele și impozitele locale cu 16 procente. Această măsură reprezintă una dintre modificările aduse Codului Fiscal și va fi o sursă importantă de venit pentru bugetul statului. Foarte multe administrații abia se descurcă, însă, cu banii. Cert e că majorarea birurilor anuale pentru terenuri, locuințe și mașini va fi aplicată în cea mai mare parte a țării. La Timișoara, după ce edilul a dat asigurări că nu va crește taxele, s-a văzut nevoit să le majoreze cu 16 la sută. Cei 10 mii de timișoreni care și-au plătit, deja, impozitele trebuie să achite acum diferența.
NICOLAE ROBU, primar Timișoara: "Nu sunt multumit sã dau timișorenilor o astfel de veste, mai ales dupã ce cred cã lumea s-a bucurat, dupã ce am spus rãspicat cã nu voi promova o politicã de majorare."
Nicolae Robu susține că totul provine dintr-o neînțelegere legată de datoriile pe care le-ar fi avut Primăria.
NICOLAE ROBU, primar Timișoara: "Noi nu avem datorii pe anul 2012. (...) În data de 31 decembrie aveam restanțe de 5 milioane de lei, deci o sumã micã, dar la fel de adevãrat e cã, în primele zile din ianuarie, am achitat în totalitate acele datorii."
În Timișoara sunt înregistrați peste 300 de mii de contribuabili. Mulți dintre ei sunt obligați să se întoarcă la ghișee.
VOX: "- Veți mai face încã un drum? -Suntem în România! -Ca sã plãtiți diferența. -Neapãrat. E datoria noastrã de cetãțeni și așa vor cei care ne conduc."
VOX: "Eu l-am plãtit pe-al meu, acum trebuie sã plãtesc ce îmi revine."
Și primarul general al Capitalei este nevoit să mărească taxele.
SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei: "Toate dãrile care sunt la sectoare si le încaseazã sectoarele cresc, de la taxa auto, la taxa pe proprietate, cu 16 la sutã, 16,1 la sutã la unii, dupã calculele fãcute si dictate de Ordonanțã."
La nivel național, nu există, deocamdată, o situație centralizată a primăriilor cu datorii.
Atragerea fondurilor europene, o prioritate pentru noul edil al orașului Bragadiru. Gabriel Lupulescu și-a preluat oficial mandatul de primar al orașului Bragadiru. După depunerea jurământului, în fața prefectului Daniel Tudorel Zamfir și în prezența membrilor Consiliului Local Bragadiru și a mai multor simpatizanți, noul edil a anunțat că se va apuca de treabă pentru a onora încrederea persoanelor care l-au votat.
Plimbare în Franța, de 150.000 de euro, descoperită de Curtea de Conturi la Primăria Sectorului 5. Potrivit raportului dat publicității de actuala conducere a primăriei, privind activitatea instituției...
Ordonanța de urgență care prevede ca executările silite pentru restanțele fiscale să fie amânate până pe 25 decembrie urmează să fie publicată, posibil marți, în Monitorul Oficial. Asta, după ce, în ultima ședință...
Modernizarea școlilor, cât mai multe creșe și locuri de parcare. Sunt doar câteva dintre proiectele Ramonei Mezei, candidat ALDE la Primăria Sectorului 2. Ramona a decis să își pună experiența în slujba cetățenilor Sectorului 2 pentru că s-a confruntat cu o serie de probleme aici, unde ea își desfășoară activitatea, iar fiul ei, Mihnea, învață.
Familia, casa și locul de muncă sunt cele mai importante lucruri în viața fiecăruia dintre noi, ne mărturisește Adrian Vlad Chiotan, un bucureștean care a decis să se dedice cetățenilor sectorului 4. L-am cunoscut pe reprezentantul ALDE, Adrian Vlad Chiotan, în Parcul Carol, unde ne-a vorbit despre valorile după care s-a ghidat de-a lungul timpului.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019