Date companie
 
 
 
 

Guvernul cheltuiește aproape 96 de milioane de lei pentru organizarea referendumului de suspendare a președintelui

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : suspendare, presedinte, guvern, referendum, alegatori, sectii, organizare, hotarari, stampile
 

Suspendarea președintelui a fost bifată în agenda USL și acum îi revine Guvernului Ponta sarcina de a organiza referenumul. Reunit într-o ședință extraordinară, Guvernul a adoptat hotărârile în baza cărora se va desfășura referendumul din 29 iulie pentru demiterea președintelui! Potrivit documentelor oficiale, 95,6 milioane de lei se vor cheltui în acest scop. Comisia tehnică centrală este condusă de miniștrii Victor Paul Dobre și Ioan Rus.

VICTOR PAUL DOBRE, ministrul delegat al Administrației "Am cerut alocarea a 95 milioane 606 mii lei. Acești bani se alocă din fondul de rezervă bugetară. Nu vom permite nici risipa, nici exagerari și dacă nu vom cheltui toți banii, îi vom vira înapoi."

Suma dedicată referendumului este cu puțin sub cea repartizată alegerilor locale din iunie. Atunci s-au alocat 100 de milioane de lei, din care 30 de milioane, necheltuite, au fost recuperate. La ședința de guvern de sambătă, premierul Victor Ponta nu a scăpat ocazia de a deplânge efectele ripostelor președintelui la acțiunile USL.

VICTOR PONTA, premierul României "Este păcat ca la 22 de ani de la revoluție cineva nu pleacă de la putere decât zdrobind țara. Trebuie să dovedim că putem să functionam fără să avem grija unei plângeri penale împotriva ministrului de Externe, a contestatiilor non-stop a tuturor actelor pe care le sabotam și a sabotajului institutional."

Ministrul delegat, Victor Paul Dobre, a anunțat că, odată cu publicarea hotărârii Parlamentului de suspendare a președintelui, s-a intrat în campanie electorală. Potrivit legii Referendumului, campania electorala se va incheia pe 28 iulie la ora 7, iar intervalul orar in care vom putea vota pe 29 iulie este 8-20, decalat cu o ora fata de cel de la alegeri. Dobre a precizat ca nu vor exista sectii speciale, iar, in linii mari, sectiile vor fi cele de la recentele alegeri locale. In ceea ce priveste numarul alegatorilor, este valabil cel de la alegerile locale. Deocamdata sunt urmati pasii necesari organiyarii referendumului. Zileloe acestea sunt trași la sorți judecatorii Inaltei Curti si presedintii birourilor electorale, iar pana pe 10 iulie partidele isi vor desemna delegatii. Ștampilele pentru sectiile de vot vor fi confecționate de Ministerul Administrației și Internelor, iar buletinele de vot vor fi tipărite de Monitorul Oficial. Asta după ce BEC va decide varianta finală a buletinului. Vor fi tipărite circa 20 de milioane de buletine de vot, care vor fi trimise în țară, dar și la ambasadele din întreaga lume.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2