Hidroelectrica se pregătește să iasă din insolvență! Administratorul judiciar al companiei, Remus Borza, a specificat data de 26 iunie pentru ieșirea din insolvență, dar a venit și cu o veste proastă: în perioada următoare, vor fi disponibilizați 650 de salariați. Compania a cerut intrarea în insolvență în iunie 2012 și, ulterior, a denunțat mai multe contracte directe de vânzare a energiei. În prezent, energia hidro este vândută direct numai către patru mari unități economice. Hidroelectrica are 13 sucursale și 4.900 de angajați. Acestora li se adaugă 2500 de salariați din cele 8 hidroservuri, unități responsabile cu asigurarea mentenanței utilajelor companiei.
DECEBAL SULEA, președinte, Hidrosind "Ar urma să reorganizeze sucursalele și, atunci, de la Hidroelectrica, ar mai pleca încă 300 de persoane, până în 26 iunie. Și mai sunt 300 de la microhidrocentrale, care pleacă până la finalul anului, dacă le vinde."
Sucursalele Hidroelectrica de la Târgu-Jiu, Caransebeș, Oradea, Sibiu, Sebeș și Buzău vor fi desființate, iar cele 158 de microhidrocentrale ale companiei vor face obiectul unor licitații internaționale, în perioada iunie-septembrie 2013. Reprezentanții companiei speră să obțină, din licitații, între 150 și 200 de milioane de euro.
REMUS BORZA, administrator judiciar, Hidroelectrica "Sunt patru procese mari în derulare! Fuziunea celor opt hidroservuri, până la 31 mai și comasarea celor treisprezece sucursale în opt. Un alt proces important este vânzarea MHC-urilor, care va capitaliza compania, și implemetarea managementului profesionist.
Nemulțumiți de măsurile de concediere anunțate, 1.500 de angajați de la Hidroelectrica și de la hidroservuri vor participa, sâmbăta viitoare, la un miting de protest, în Capitală.
Sindicaliștii din silvicultură au protestat, miercuri, în Piața Victoriei din București. Pe lista nemulțumirilor se află diminuarea salariilor silvicultorilor cu 25%, tăierea drepturilor din statutul personalului silvic și a cotei de lemn de foc pentru personalul silvic...
Executivul a aprobat continuarea plafonării prețului energiei și gazelor. La energie, prelungirea schemei se face pentru trei luni iar la gaze se păstrează plafonarea încă un an.
Confruntări violente între simpatizanții lui Călin Georgescu și jandarmi, în Piața Victoriei din București! Câteva sute de susținători ai fostului candidat la prezidențiale s-au adunat, luni, în fața clădirii Guvernului, pentru a susține boicotarea...
Protest uriaș în București, de Ziua Unirii! Conform unor estimări, peste 30.000 de oameni, cadre militare în rezervă, polițiști, silvicultori, ceferiști, mineri, energeticieni, siderurgiști și angajați din alte domenii, au participat, vineri...
Afirmațiile potrivit cărora România este ”un mare producător de energie” reprezintă un mit. Asta a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pentru Antena 3, în contextul costurilor energiei. ”Românii plătesc al cincilea...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019