Politica externă și de securitate a fost un subiect dezbătut încă de la 1 ianuarie 2007, odată cu aderarea țării noastre la Uniunea Europeană! Pentru o cunoaștere mai aprofundată a acestei teme, iubitorii de carte pot citi un volum lansat de curând, intitulat "Securitatea europeană. Istoria devenirii". Autorul a acoperit subiecte precum pregătirea pentru integrare, România- membru al Uniunii Europene și ideea unei politici externe și de securitate comună.
MUȘAT MUDRAC, autor "Lucrarea in principiu trateaza toate aspectele securitatii europene, de la formarea ei din 1949 si pana in zilele noastre. Se stie foarte clar ca, in acest sens, exista o problema ca nu este rezolvata datorita multiculturalismului din regiunea Uniunii Europene."
Potrivit specialiștilor, odată cu intrarea în rândurile blocului comunitar, România trebuia să-și formeze „un reflex european”.
COSTINEL PETRACHE, expert în geopolitică "Racordarea la o politica externa de securitate a fost o necesitate careia trebuia sa-i facem fata acum. A fost o oportunitate pe care trebuia sa o indeplinim acum si nu mai tarziu."
Politica externă și de securitate europeană rezultă din hotărâri ale celor mai înalte foruri de conducere ale Uniunii și presupune obligații atât din partea României, cât și din partea celorlalte state membre. Apartenența la Uniunea Europeană presupune ca țara noastră să contribuie la buna gestionare a structurilor de funcționare și conducere ale Uniunii.
Scriitorul și jurnalistul Răsvan Popescu a lansat, la Timișoara, volumul ”Antiage”. Cartea este structurată în patru capitole și pune în scenă o istorie de familie: un neam de preoți și învățători, devenind un ”recurs la inocența copilăriei”. În același timp, volumul evocă și o încercare de a împiedica timpul să își continue mersul firesc.
Scriitorul Răsvan Popescu și-a lansat, la Iași, volumul de poeme narative ”Antiage”, apărut la Editura Cartea Românească Educațional. La evenimentul cultural organizat, miercuri-seară, la Librăria Cartea Românească Educațional...
Ziua Culturii Naționale, celebrată în toată țara! La fel ca în fiecare an, de Ziua Culturii, în București și în orașele din țară sunt organizate evenimente culturale, precum spectacole, expoziții, dezbateri și proiecții de film...
Starea precară a sănătății românilor, reflectată în Raportul ”Health at a Glance: Europe 2024. State of Health in the EU Cycle” 2024, publicat de Comisia Europeană și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică! Conform...
Biserica Ortodoxă Română are un set de reguli pentru preoți și personalul monahal în perspectiva alegerilor din 2024. Conform comunicatului transmis, miercuri, de Biroul de Presă al Patriarhiei Române...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019