Infrastructura, la pământ! România avea, anul trecut, numai 763 de kilometri de autostrăzi, reprezentând 4,3% din totalul drumurilor naționale, și de aproape 40 de ori mai mulți kilometri de drumuri pietruite și de pământ, respectiv 30.125 kilometri, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. Drumurile pietruite și de pământ reprezintă 35% din drumurile la nivel național. Pe de altă parte, aproape jumătate (41,4%) din lungimea drumurilor modernizate avea durata de serviciu depășită. În 31 decembrie 2017, drumurile publice ale României aveau o lungime totală de peste 86.000 km, din care peste 17.600 km drumuri naționale, peste 35.100 km drumuri județene și peste 33.290 km drumuri comunale.
Cătălina Cincă, reporter
"Datele INS mai arată în România există doar 22 de kilometri de șosele cu șase benzi de circulație, reprezentând 1,6% din totalul drumurilor din țară și doar 290 de kilometri de șosele cu trei benzi. Drumurile cu patru benzi însumează 1.826 de kilometri."
Potrivit statisticilor oficiale, drumurile județene erau în proporție de 38,7% drumuri modernizate și 41,3% dintre drumurile comunale erau drumuri pietruite. Conform unui raport al Comisiei Europene, România este pe ultimul loc în Uniunea în ceea ce privește siguranța drumurilor, în condițiile în care a avut cea mai mare rată a accidentelor mortale mortalitate din UE: 98 de accidente mortale la un milion de locuitori, dublu față de media din blocul comunitar.
Iarna și-a reintrat în drepturi, în majoritatea regiunilor din țară! În Capitală, peste 300 de utilaje de deszăpezire și peste 400 de lucrători au intervenit în cele șase sectoare, pentru a împrăștia material antiderapant și pentru a elibera carosabilul de zăpada depusă. Cele mai multe utilaje, 76, au acționat în Sectorul 6 al Capitalei, iar cei mai mulți lucrători, 171, în Sectorul 1. La nivel național, drumarii au intervenit cu circa 1.200 de utilaje și au împrăștiat aproape 10.000 de tone de material antiderapant pe drumurile naționale și pe autostrăzi, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
OANA PASCARU, reporter „Institutul Național de Sănătate Publică a întocmit o listă cu situațiile în care poate fi transmis coronavirusul de către persoanele infectate asimptomatice. Precizările transmise de I.N.S. prezintă...
Vești bune de la Institutul Național de Statistică! În luna iunie, câștigul salarial mediu brut a fost de 5.369 de lei, cu 181 de lei mai mare față de luna precedentă, în timp ce salariul mediu net a fost de 3.298 de lei, în creștere cu 119 lei.
Vești proaste de la Institutul Național de Statistică! În luna aprilie, câștigul salarial mediu brut a fost de 5.200 de lei, mai mic cu 185 de lei față de luna precedentă, în timp ce salariul mediu net a fost de 3.182 de lei, în scădere cu 112 lei, în comparație cu luna martie a acestui an.
Mai sunt doar câteva zile până la Alegerile Prezidențiale. Sistemul de Telecomunicații Speciale, Autoritatea Electorală Permanentă și Institutul Național de Statistică transmit că au luat toate măsurile pentru că votul...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019