Clasa zero rămâne obligatorie în acest an, iar cursurile se vor ține tot în școli. Este anunțul ministrului Educației la reîntoarcerea elevilor din vacanța de iarnă.
AMBIANȚĂ (copii in clasa pregatitoare): "-Bine ati venit la scoala din nou! Va bucurati ca v-ati intors la scoala? -Daaa."
DAIANA RADAN, învățătoare: "In cadrul orei de limba româna vom avea o mica recapitulare, si aceasta se face tot sub forma de joc. (...) De maine vom incepe activitatile intr-un mod mai serios."
Ministrul Remus Pricopie spune, că, din toamnă, se va schimba modul în care copiii vor fi înscriși în clasa pregătitoare, iar procesul va fi mai simplu decât anul trecut. În școlile de stat, micuții vor merge la unitatea de învățământ aflată cel mai aproape de casă, cu unele excepții.
REMUS PRICOPIE, ministrul Educației: "Ce vrem sa introducem nou, inca nu s-a decis, sa fie a doua optiune, sa existe aceasta posibilitate, dacã parintele vrea sã opteze pentru o alta scoala."
Părinții care își vor trimite la toamnă copiii în clasa pregătitoare sunt speriați de haosul de anul trecut și au început să se intereseze de locurile disponibile. Unii dintre ei s-au hotărât deja și au ales școli private.
GABRIEL DUMITRU, tatăl unui viitor elev: "Am optat pentru mediul privat tocmai ca sa scap de toata nebunia care se inatmpla în toamna."
DANA PAPADIMA, director școală privată: "Anul asta avem deja douã clase completate si mai ramane a treia care se va completa in maxim douã luni. (...) Deja din toamna, octombrie, noiembrie am solictiat parintilor inatalniri in care am explicat ce e cu clasa pregatitoare."
Înscrierile pentru clasa zero au început încă din decembrie la multe dintre școlile particulare din Capitală.
A răsunat ultimul clopoțel pentru elevii claselor a VIII-a, după un an dificil marcat de pandemia de coronavirus! Printre cei care au spus bun rămas gimnaziului s-au numărat și elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din Capitală.
Himera învățământului online, subliniată de fostul europarlamentar Cătălin Ivan! În urma experienței sale ca membru în Comisia de învățământ a Parlamentului European, Cătălin Ivan avertizează în legătură cu consecințele negative asupra copiilor în cazul folosirii îndelungate a acestei forme de învățământ.
Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ și grădinițelor particulare și de stat închise prin hotărâri ale comitetelor județene pentru situații de urgență.
UNICEF avertizează că accesul inegal la învățământul de la distanță adâncește criza educației! Reprezentanții organizației susțin că 1,2 miliarde de elevi sunt în continuare afectați de închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19.
Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019