Sute de pacienți bolnavi de cancer de tiroidă sunt în pericol de a ramane fara tratament, din cauza ca Institutul de Endocrinologie ''C.I.Parhon'' din București a rămas fără iod radioactiv. Pacienții vin din toată țara pentru tratament, iar în unele cazuri o singură administrare poate aduce vindecarea. La începutul acestei săptămâni, însă, medicii au administrat ultimele doze de iod radioactiv din stoc.
ANDREI GOLDSTEIN, șef secție, Terapie Nucleară, Institutul "C.I.Parhon" "În prealabil de a lua tratamentul cu iod, ei trebuie să întrerupă tratamentul cu hormoni tiroidieni, lucru care agravează capacitatea lor fizică și intelectuală. Pacienții care joi nu vor putea fi tratați sunt expuși unor riscuri de recidivă, hormonul tiroidian e tratament de boală și nu ar fi trebuit oprit."
VOX "Ce pot să vă mai spun? Credeți că depinde de mine ? Nu depinde. Noi suntem doar bolnavii care ne supunem. Ce o zice domnu doctor aia o să fac."
AMBIANȚĂ "În situația în care nu vom avea iod radioactiv o să căutăm să facem marker tumoral, urmând să reluați tratamentul cu Eutirox după aceea."
CEZAR IRIMIA, președinte, Federația Bolnavilor de Cancer "După ce ne-am pierdut citostaticele esențiale, de bază și ieftine, am pierdut și acest iod. Lipsind acest tratament este clar că șansele de vindecare, de supraviețuire a pacienților scad semnificativ."
Ministerul Sănătății a intervenit pe lângă Agenția Națională a Medicamentului pentru a aproba dosarul firmei care furnizează iodul radioactiv. Actele trebuie avizate însă și de Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare. Potrivit datelor statistice, in fiecare an, in medie, 700 de români află că suferă de cancer de tiroidă.
În 40 de spitale bucureștene a început, astăzi, vaccinarea pacienților împotriva coronavirusului, atât în spitalizarea continuă, cât și în cea de o zi. Potrivit directorului D.S.P. București, Oana...
PSD a sesizat Curtea Constituțională, referitor la Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență din 2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. Magistrații constituționali...
Eveniment în spiritul sărbătorilor de iarnă, organizat de Asociația "Sănătatea ta" din Oradea în fața Spitalului Municipal „Gavril Curteanu”, unitate sanitară suport COVID-19. În acel loc au fost amplasați, în formă de inimă...
Oradea are o autospecială performantă, care va putea transporta pacienții critici, contagioși. Autosanitara în valoare de aproape 200.000 de euro, va fi folosită de S.M.U.R.D. Bihor inclusiv pentru pacientii cu coronavirus.
Creșterea capacității de tratare a bolnavilor de COVID-19, una dintre prioritățile Guvernului! Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, aflat în vizită de lucru în Municipiul Timișoara.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019