Date companie
 
 
 
 

Investiții de un milion de euro, la Spitalul Universitar, din Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : investitii, Spitalul Universitar, aparatura
 

Spitalul Universitar din Capitală se mândrește cu aparatură medicală de ultimă generație, în urma investițiilor de aproximativ un milion de euro făcute de autorități. Printre achiziții se numără un tomograf, ce va reduce de zeci de ori durata examinărilor, și aparate performante pentru ecografie sau terapie intensivă. Dotările vizează secțiile de Oncologie, Dializă și Terapie Intensivă. Există, însă, o problemă: branșamentul electric al spitalului nu a fost modernizat din anul 1978 și riscă să cedeze, în urma conectării la rețea a noii aparaturi.

DAN JINGA, șef de secție, Oncologie: "Am pornit cu 100 de pacienți tratați într-un an și am ajuns la 960 pe an. Vorbim de pacienți distincți. Procedurile sunt peste 14.000 de zile de spitalizare anuală."

Computerul-tomograf ultraperformant a costat jumătate de milion de euro.

GHEORGHE IANA, șef de secție, Imagistică: "La pacienții oncologici, e important să ai un timp scurt de examinare, sub un minut. (...) Reprezintă un timp foarte bun. La un aparat clasic, se ajungea la 40 de minute, chiar o oră."

La acesta se adaugă un ecograf de ultimă generație, pentru care patronul clubului ucrainean de fotbal, Sahtior Donețk, Rinat Ahmetov, a donat 100.000 de euro. La rândul său, antrenorul Sahtiorului, Mircea Lucescu, care, de curând a fost pacient al Spitalului Universitar, le-a mulțumit medicilor prin donarea unui ecograf portabil, care încape în buzunar. Managerul celui mai mare spital din România așteaptă, însă, o mână de ajutor și pentru alte investiții, în condițiile în care un bloc operator stă închis din 2008.

CĂTĂLIN CÂRSTOIU, manager, Spitalul Universitar: "Ca să faci un act chirurgical performant, e nevoie de un bloc operator de calitate. Degeaba vorbim de radioterapie sau tratamente moderne, dacă nu avem o bază. Și mai e o problemă, spitalul are un branșament electric făcut din 1978, de când s-a construit spitalul, iar an de an se supraadaugă consumatori."

Alte două corpuri ale clădirii au mare nevoie de consolidare, pista pentru elicopterul medical este neterminată și, ca peste tot în țară, personalul este insuficient. Spitalul ar mai avea nevoie de încă 500 de medici.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Unitate de primiri urgențe ultradotată, la Spitalul Județean din Oradea ( 18 Noiembrie 2020 )

    Oradea are cea mai modernă și cea mai practică Unitate de Primiri Urgențe din România, cu aparatură și echipamente unicate! Noua clădire a fost construită în prelungirea Spitalului Județean, are trei niveluri...

  • Plan de digitalizare a instituțiilor din subordinea Minsiterului Muncii ( 2 Iulie 2020 )

    Ministrul Muncii vrea digitalizare în masă! Violeta Alexandru a declarat cu ocazia lansării Planului Național de Investiții și Relansare Economică al Guvernului României, că prioritatea în perioada următoare va fi...

  • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

    Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

  • ”România reciclează”, o campanie de succes ( 18 Mai 2019 )

    Peste 50 de tone de aparatură electronică și electrocasnică veche și baterii uzate au fost predate pentru reciclare, în prima lună a celei de a treia ediții a campaniei "România Reciclează". Încurajați de sloganul "DEEEgeaba...

  • O nouă avarie în rețeaua R.A.D.E.T. ( 11 Aprilie 2019 )

    ANA IACUB, reporter ”Avarii în lanț în rețeaua Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice București! Toată iarna au fost probleme în rețeaua adminsitrată de R.A.D.E.T.. Acum, au rămas fără apă caldă și căldură locuitorii din cartierele...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2