Investitorii în producția de energie regenerabilă simt că proiectele lor sunt în pericol. Și asta, din cauză că băncile au o atitudine rezervată, în ceea ce privește creditarea. Reținerea instituțiilor bancare este cauzată, în mare parte, de evoluția negativă a schemei de sprijin și de declarațiile deloc încurajatoare, venite din partea autorităților.
MIHAI PRUNDIANU, investitor energie regenerabilă "Foarte greu obținem credite bancare! Încercăm, de un an de zile, dar declarațiile autorităților nu ne ajută în acest sens."
Investitorii consideră că un discurs optimist al autorităților ar debloca accesarea creditelor și, astfel, ar relansa acest important segment al economiei românești.
MIHAI PRUNDIANU, investitor energie regenerabilă "Foarte bine ar fi pentru investitori un mesaj pozitiv venit din partea autorităților, care să facă băncile să acorde credite pentru energia regenerabilă."
Până în prezent, în România au fost investite peste trei miliarde de euro în producția de energie regenerabilă. România consumă 34 de milioane de tone echivalent în petrol, ceea ce reprezintă doi la sută din consumul Uniunii Europene de energie regenerabilă.
Un grup de lucru înființat la nivel guvernamental a prezentat Comisiei Europene un proiect de Ordonanță de Urgență, care urmează să modifice Legea energiei 123 pe 2012. Actul normativ trebuie modificat, în condițiile în care Comisia Europeană a acționat în judecată România, pentru transpunerea incompletă a normelor Uniunii Europene, privind piața internă a energiei electrice și a gazelor naturale. Dosarele au ajuns deja pe rolul Curții Europene de Justiție. Ordonanța de Urgență va cuprinde toate normele Uniunii Europene, care nu au fost transpuse până acum în legea aprobată cu un an în urmă.
România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...
Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trage un semnal de alarmă! Acesta a declarat că unele companii de furnizare a curentului electric trec consumuri estimate foarte mari pe facturi, ceea ce reprezintă ”o formă de...
Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40% este constituțională! Judecătorii Curții Constituționale a României au respins obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru aprobarea rectificării bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care prevăd, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie.
Românii care intenționează să-și schimbe furnizorul de energie electrică trebuie să fie atenți la mai multe aspecte. InfoCons avertizează că, înainte de a semna un nou contract, consumatorii trebuie să fie...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019