Prea putine investitii straine in Romania! Acestea nu au contribuit prea mult la economia națională, iar valoarea adăugată creată de companiile străine este cea mai scăzută din Europa Centrală, spun specialistii Bancii Mondiale. Potrivit lui Donato De Rosa, senior economist la Banca Mondială, si firmele românești și cele străine care activează în România sunt mai puțin productive decât în alte țări din Europa, dar firmele locale au înregistrat o creștere a productivității mai rapidă decât companiile străine. Exista si o parte pozitivă, aceea că firmele străine au fost un model pentru cele autohtone și, în același timp, au avut un efect de antrenare a mediului economic. Potrivit datelor institutiei financiare, creșterea anuală a valorii adăugate produsă de firmele străine din România a fost între 2003 și 2008 de doar 2,6%, în timp ce pentru companiile locale creșterea a fost de 5,9%. Firmele locale au avut a doua cea mai mare creștere a valorii adăugate din regiune, fiind depășite doar de companiile din Polonia, cu 7,1%.
Primul centru integrat de economie circulară din România adresat pieței sociale, inaugurat la București! Copiii și adulții defavorizați pot să viziteze acest centru pentru a participa la diverse activități educative.
Banii europeni, atât de așteptați în țară pentru recuperarea economiei, nasc în continuare controverse. Fostul europarlamentar și actual coordonator al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, atrage atenția asupra termenelor stricte în care România trebuie să se încadreze pentru accesarea fondurilor europene.
Ministrul Muncii vrea digitalizare în masă! Violeta Alexandru a declarat cu ocazia lansării Planului Național de Investiții și Relansare Economică al Guvernului României, că prioritatea în perioada următoare va fi...
Ministrul interimar al Finanțelor vrea să ia măsuri pentru atenuarea impactului pandemiei de infectare cu coronavirus asupra mediului economic!
Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019