Imagini emoționante în Noaptea de Înviere în toată țara! Pentru prima dată în istorie, credincioșii nu au putut participa la biserică la slujba învierii Domnului. La Suceava, preoții au oficiat slujba în fața catedralei, iar sute de enoriași au ieșit la ferestre și în balcoane cu candele și lumânări aprinse pentru a urmări slujba. Oamenii au cântat Hristos a Înviat odată cu preoții, de data aceasta, însă, fiecare din casa lui. Conform tradiției începută în urmă cu 11 ani, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim cu o aeronavă specială, care a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Lumina a ajuns la parohii, iar slujitorii bisericii, alături de voluntari, au mers la credincioși. În Râmnicu Vâlcea, voluntarii au primit Sfânta Lumină de la Ierusalim, pe care au împărțit-o enoriașilor, la scările de bloc sau la ușa fiecăruia. Pachețele cu Sfintele Paști au fost împărțite de preoți și voluntari, vineri și sâmbătă, din poartă-n poartă și din ușă-n ușă, pentru a respecta tradițiile de Sărbători, dar și regulile impuse de starea de urgență. Slujba de Înviere a fost oficiată, sâmbătă noapte, în toate lăcașurile de cult ale Bisericii Ortodoxe Române de preoți și personalul clerical, cu respectarea distanțării sociale impuse de autorități, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.
În prima zi de Crăciun, bucuria sărbătorii s-a simțit din plin la biserica din cartierul bucureștean Brâncuși, unde sute de credincioși au participat la Sfânta Liturghie. Aceștia s-au adunat în număr mare încă de dimineață. După slujbă, atmosfera festivă a continuat cu un moment special dedicat colindelor tradiționale de Crăciun, interpretate cu măiestrie de corul Evia.
Biserica Ortodoxă Română are un set de reguli pentru preoți și personalul monahal în perspectiva alegerilor din 2024. Conform comunicatului transmis, miercuri, de Biroul de Presă al Patriarhiei Române...
Grecii mențin măsura testării la graniță, pentru toți turiștii care călătoresc pe cale terestră, indiferent dacă persoanele sunt, sau nu vaccinate. Atenție însă, procedura testării se va face, la fel ca până acum...
Statistici îngrijorătoare privind cultura în pandemie! Anul 2020, puternic influențat de criza sanitară cauzată de coronavirus, a însemnat mai puțini vizitatori în muzee, mai puține spectacole și mai puține filme. Bibliotecile au eliberat 20,6 milioane volume, cu aproape 13 milioane mai puțin față de 2019.
După opt luni de restricții, românii dau masca jos, dar deocamdată doar în spațiile deschise. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, în România, restricțiile vor fi relaxate pas cu pas, calendarul măsurilor de relaxare fiind realizat pentru întreaga perioadă de vară, până la data de 1 septembrie.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019