Fostul președinte al României, Ion Iliescu și-a serbat, duminică, ziua de naștere. Președintele de onoare al PSD a sărbătorit împlinirea a 83 de ani, în timpul zilei, acasă, alături de soție, dar spre seară, a avut parte de o surpriză, pregătită de apropiații săi: o lansare de carte dedicată lui, la Ateneul Român!
ION ILIESCU, președinte de onoare al PSD "- Nici nu mă interesează substanța cadourilor, ci gestul în sine. - Ați apucat să citiți cartea? - Am frunzărit-o doar. Nu eu am scris-o! Alții spun, despre mine. - De bine, de rău? - Nu știu. O să văd!"
TITUS CORLĂȚEAN, ministrul Afacerilor Externe "Cu siguranță, 83 de ani e o vârstă extraordinară. Sănătate, în primul rand! La mulți ani și cât mai multă înțelepciupe politică, difuzată și altor actori politici români."
VICTOR PONTA, premierul României "Am venit să-i spun la multi ani, sănătate, și să-i spun că încă avem foarte mult de învățat de la domnia sa. În mod special cred că are nevoie doar de sănătate și de respectul nostru. Vocea domniei sale contează."
NICOLAE VĂCĂROIU, președinte, Curtea de Conturi "Ce pot să-i doresc? Să fie în formă, așa cum e și acum. Să fie în forma mulți, mulți ani. I-am trimis acasă un coș cu flori, deci totul e rezolvat."
Seara dedicată fostului președinte s-a încheiat cu un concert al orchestrei române de tineret. Ion Iliescu s-a născut pe 3 martie 1930, la Oltenița. A studiat, în anii '50, la Institutul Energetic din cadrul Universitații din Moscova, fiind în același timp secretar al „Asociației studenților români". În 1953 a intrat în Partidul Comunist Român, din care a fost exclus 30 de ani mai târziu. În prim-planul vieții politice a apărut în timpul Revoluției din Decembrie '89, când și-a asumat rolul de lider al revoluționarilor. A fost lider al Frontului Salvării Naționale, între 22 decembrie 1989 și 1992, președinte al PDSR până în 2001 și apoi al PSD, până în 2005. În 2005 a pierdut șefia partidului, în favoarea lui Mircea Geoană, dar în 2006 a fost ales președinte de onoare al PSD. A condus România din Decembrie '89, până la primele alegeri prezidențiale postdecembriste, în 1992, când a câștigat alegerile, pentru un mandat de 4 ani. A fost reales în 2004, pentru un nou mandat în fruntea țării.
Cum arată România prin ochii unui străin? Ai unui fiu străin, în cazul acesta. L-am cunoscut pe Eduardo Berti, un argentinian stabilit la Bordeaux, Franța, ce a venit în România în căutarea originilor sale. O căutare care a dat roade, transformate într-o carte care promite, oferind perspectiva unei lumi noi, o lume necunoscută și, totuși, familiară. Așa a apărut “Un fiu străin”, un roman bine primit deja de publicul român.
Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei este marcată în fiecare an, pe 24 martie, pentru conștientizarea impactului devastator al acestei boli și pentru mobilizarea autorităților și a comunității medicale. Anul acesta, strategia de luptă...
Echinocțiul de primăvară, momentul care marchează începutul primăverii astronomice, s-a produs joi, la ora 11:01, potrivit site-ului Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”. În fiecare an, au loc două echinocții, când ziua este egală...
Protest uriaș în București, de Ziua Unirii! Conform unor estimări, peste 30.000 de oameni, cadre militare în rezervă, polițiști, silvicultori, ceferiști, mineri, energeticieni, siderurgiști și angajați din alte domenii, au participat, vineri...
Scriitorul Răsvan Popescu și-a lansat, la Iași, volumul de poeme narative ”Antiage”, apărut la Editura Cartea Românească Educațional. La evenimentul cultural organizat, miercuri-seară, la Librăria Cartea Românească Educațional...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019