Isterie în Buzău, în urma zvonurilor privind răpirea unor copii pentru a li se lua organele! Părinții din oraș, dar și din localitățile limitrofe, nu-și mai lasă copiii afară, de teamă să nu cadă pradă așa-zișilor "hoți de organe".
VOX "- Dumneavoastră sunteți speriată acum? - Normal! Și am mai auzit și pe alți părinți vorbind. - Despre ce? - Despre faptul că au dispărut copii."
VOX "Cred, pentru că nu e prima dată când se întâmplă, și nu numai în Buzău, cred că și în alte orașe."
Zvonurile au apărut în urmă cu aproape o lună. Atunci, câțiva săteni din Mărăcineni susțineau că au văzut cum mai mulți oameni au ridicat de la malul râului trupuri de copii, golite de organe.
VOX "Oamenii care se învârt pe lângă groapa de gunoi ar fi găsit cadavre de copii, de doi copii, care prezentau semne că li s-ar fi scos organele."
VOX "Cică s-ar fi răpit niște copii și li s-au scos organele din ei. I-au băgat în mașină, fără ca să le spuna unde îi duc și ce fac."
De aici și până la isterie colectivă a fost numai un pas! Reprezentanții Poliției susțin, însă, că aceste mesaje sunt false și fac apel către buzoieni să nu intre în panică și să nu dea crezare zvonurilor, mai ales că nimeni nu a reclamat răpirea sau dispariția vreunui copil, la Buzău.
FLORINA CRUCIANU, purtător de cuvânt, I.P.J. Buzău "Zvonurile lansate nu au un temei real și nu fac decât să alarmeze în mod nejustificat populația."
Psihologii spun că persoanele care lansează astfel de zvonuri pot avea tulburări psihice și că poate fi vorba de mitomani care au profitat de credulitatea oamenilor.
DOINA MIHAI, psiholog "Poate fi și o doză de perturbare în personalitatea persoanelor care... Deci, persoane sugestibile, emoțional instabile sau cu trăsături de tipul ăsta, mai anxios, care sunt tentați să sperie."
Isteria răpirilor de copii a cuprins anii trecuți și alte orașe ale țării, fără ca zvonurile să fie reale. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Buzău, în momentul de față, nu există o anchetă care să vizeze dispariția de copii sau traficul de organe.
Donarea de organe în România este un subiect delicat. Deși reprezintă un act de altruism, care poate salva vieți, procesul este adesea îngreunat de obstacole administrative și juridice, descurajând potențialii donatori. Patru adolescenți au decis să se implice în lupta pentru viață, odată cu lansarea Asociației "Prin tine, faci bine".
Traficul rutier a fost îngreunat vineri-seară, pe Valea Oltului, pe raza localității Brezoi, din cauza căderilor de pietre de pe versant și a unui arbore care s-a prăbușit pe carosabil. Bucățile de stâncă și copacul au ajuns pe șosea în urma...
Acțiune împotriva traficului de persoane și a faptelor de proxenetism! Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, de 19 ani, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și proxenetism.
Grupare de traficanți de migranți, anihilată! Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii DIICOT - Structura Centrală, au pus în aplicare nouă mandate de percheziție domiciliară, în județele Vâlcea, Sibiu și Gorj, în vederea destructurării unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea de infracțiuni din sfera traficului de migranți.
Prins cu droguri asupra lui! În urma unui control asupra unui taximetru oprit în trafic, în București, în noaptea de duminică spre luni, polițiștii au observat că pasagerul mașinii avea un comportament ciudat.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019