Amânarea cu doi ani a liberalizării tarifelor la electricitate pentru populație este cea mai importantă măsură convenită de autoritățile de la București cu reprezentanții FMI, Comisiei Europene și Băncii Mondiale, la finalul celei de-a patra misiuni de evaluare a politicilor economice ale României. În schimb, nu s-a luat vreo decizie cu privire la pretul gazelor. Experții internaționali au recunoscut ca Guvernul trebuie sa vină cu un calendar al cresterii preturilor astfel încât, odata cu liberalizarea pieței, consumatorii casnici si cei industriali sa nu sufere un șoc.
JEFFREY FRANKS, șeful misiunii FMI în România: ''Pentru gospodării am convenit ca ajustarea sa inceapa in 2013 si sa se intinda pana in 2017. Cât despre gaze, inca sunt necesare consultari si in luna aprilie.(...) Nu există un plan de crestere a costului la gaz."
GHEORGHE IALOMIȚIANU, ministrul Finanțelor: ''Poziția guvernului este sa ne ducem spre 2015/2016(...)In perioada aceasta, populatia nu poate sa suporte.(...)Nu avem in actuala scrisoare de intentie majorarea, se va discuta in aprilie in ce moment si in ce cuantum."
Jeffrey Franks are insa si o mare nemultumire.
JEFFREY FRANKS, șeful misiunii FMI în România: ''Sistemul sanitar din România este defect si nu mai poate continua fara reforme semnificative. Cererile din sistem sunt mult mai mari decât resursele dedicate acestuia(...)cu o populatie în curs de îmbatrânire, aceste presiuni nu vor face decât sa se agraveze.''
Franks crede ca solutiile ar fi simplificarea coplății, alinierea duratei de spitalizare si a numarului de paturi la normele europene si un rol mai mare acordat sistemului privat.
Peste jumătate dintre români au carii dentare, iar un sfert din populație suferă de afecțiuni și sângerări gingivale sau de boală parodontală deja instalată. Asta rezultă din Barometrul Stomatologiei 2025, ale cărui date au fost prezentate...
Executivul a aprobat continuarea plafonării prețului energiei și gazelor. La energie, prelungirea schemei se face pentru trei luni iar la gaze se păstrează plafonarea încă un an.
Un stil de viață sănătos este foarte important pentru menținerea stării noastre de sănătate și reducerea îmbolnăvirii, atrag atenția medicii și specialiștii în domeniu. Alimentație sănătoasă înseamnă, în primul rând, echilibru între alimentele consumate la fiecare masă, dar și diversitate a acestora și a suplimentelor. Astfel organismul nostru trebuie să beneficieze de toate substanțele nutritive necesare funcționării în condiții optime, pe perioadă îndelungată, pentru a nu ajunge să ne îmbolnăvim.
Obezitatea, o problemă de sănătate publică majoră, care afectează tot mai multe persoane, indiferent de vârstă! În țara noastră, prevalența obezității este în creștere, ceea ce indică o posibilă viitoare creștere a incidenței cancerelor asociate.
Afirmațiile potrivit cărora România este ”un mare producător de energie” reprezintă un mit. Asta a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pentru Antena 3, în contextul costurilor energiei. ”Românii plătesc al cincilea...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019