Klaus Iohannis și-a anunțat demisia din funcția de președinte al României. El a declarat, luni, că demisionează, începând cu 12 februarie, ”pentru a scuti România și cetățenii români” de această criză la care ar duce suspendarea sa.
KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Este un demers nefondat, pentru că niciodată, repet, niciodată, n-am încălcat Constituția. Și este un demers păgubos, pentru că de aici toată lumea pierde, nimeni nu câștigă. Peste puține zile, în Parlamentul României se va vota suspendarea mea și România va intra în criză. România va intra în criză pentru că se declanșează referendumul de demitere a Președintelui. Acest întreg demers va avea efecte în plan intern și va avea efecte, din păcate, și în plan extern. În plan intern, referendumul va fi unul eminamente negativ”.
Iohannis a mai spus că societatea va fi divizată, unii vor fi de acord, alții nu vor fi de acord și întreaga societate va fi bulversată. ”Nu se va mai discuta despre alegerile prezidențiale care vor veni, nici despre cum va merge România mai departe, iar candidații nu vor putea să-și prezinte ideile în acest amalgam negativ. În plus, pe plan extern efectele vor fi de durată și foarte negative.
KLAUS IOHANNIS, președintele României ”Nu va înțelege absolut nimeni dintre partenerii noștri de ce România își demite președintele, după ce, de fapt, a început deja procedura pentru alegerea noului președinte. Nu va înțelege absolut nimeni ce rost are un astfel de demers, când președintele în funcție va pleca oricum. Mai pe românește, vom fi efectiv de râsul lumii. Pentru a scuti România și pe cetățenii români de această criză, de această evoluție inutilă și negativă, demisionez din funcția de Președinte al României. Voi pleca din funcție poimâine, pe 12 februarie. Dumnezeu să binecuvânteze România!”
Anunțul lui Klaus Iohannis vine după ce inițiativa formațiunilor parlamentare suveraniste, de suspendarea din funcție a președintelui, a fost aprobată de birourile permanente reunite ale celor două camere ale Parlamentului. Urma ca, marți, la ora 10:00, să fie convocată ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților, pentru a dezbate propunerea de suspendare. Cererea de suspendare din funcție a lui Klaus Iohannis, inițiată de Partidul Oamenilor Tineri, semnată și de parlamentarii Alianței pentru Unitatea Românilor, SOS România și Uniunea Salvați România, a fost luată în discuție, luni, pentru a treia oară, în ședința birourilor permanente reunite. Reprezentanții formațiunilor din coaliția de guvernare au declarat că inițiativa de suspendare este una populistă. În urma demisiei lui Klaus Iohannis, președintele Senatului Ilie Bolojan, ar urma să preia prerogativele prezidențiale limitate, până la alegerea unui nou președinte.
Retragere, în PNL! Fostul lider al Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a anunțat că demisionează din Senatul României, dar nu a oferit detalii cu privind la motivele care l-au determinat să ia această hotărâre.
Proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2025 vor intra, miercuri, în dezbatere parlamentară. Potrivit programului aprobat de birourile permanente unite ale Senatului și Camerei...
Afirmațiile recente vehiculate pe rețelele de socializare, potrivit cărora un jandarm aflat în dispozitivul de ordine publică la protestele din Capitală și-ar fi dat demisia, după ce și-a întâlnit părinții la protest, sunt complet false...
Angajații Senatului sunt în fierbere, după ce au aflat că aproape 200 dintre ei vor fi concediați. Președintele Senatului, Ilie Bolojan, a fost huiduit de angajații instituției, miercuri, după o conferință de presă, în care a anunțat concedierile.
Camera Deputaților și Senatul s-au întrunit astăzi în noua formulă. La Camera Deputaților, PSD are cei mai mulți deputați, urmat de AUR, PNL, USR, SOS și UDMR.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019