Lumea cărților a deschis noi orizonturi publicului larg, la Gaudeamus. Iar întâlnirile fericite nu au fost doar pentru cititori, ci și pentru scriitori și editori. Un prilej pentru un adevărat schimb de experiențe a avut loc la standul invitatului de onoare, Uniunea Europeană, unde literatura a fost liantul pentru autori români și străini.
FLORINA ILIS, scriitoare
"Cred că este un lucru foarte frumos să fii scriitor român în UE."
LUCIAN DAN TEODOROVICI, scriitor
"Mi se pare o idee foarte bună de a merge către public ca scriitori europeni, literatura este o limbă universală, este limba Europei, scriitorii români sunt scriitori europeni."
LLUIS ALEMANY GINER, scriitor
"Literatura ne unește, iar faptul că este publicată o ediție bilingvă ne ajută să citim în ambele limbi. Ideea a fost ca poveștile să fie scurte, ca elevii să nu se blocheze."
Iar cei mici s-au bucurat de întâlnirea cu Europa și și-au testat cunoștințele.
"Facem un joc de rebus, erau greșeli dar ne-am descurcat."
"Am venit la atelierul de ciocolata si acum completam niste jocuri despre Europa.Ce v-a placut cel mai mult din ce ati invatat pana acum despre UE? Orasele ei."
Și nu doar spiritul s-a îndulcit. La Atelierul de ciocolată, copiii au învățat cum se fabrică dulciurile lor preferate. Și au reținut esențialul....
"Nu trebuie să exagerăm cu ciocolata și cu laptele praf..."
Scriitorul Răsvan Popescu și-a lansat primul volum de poezii, institulat „Pisici pe acoperiș”, la Târgul de Carte Gaudeamus, organizat, anul acesta online.
În Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană a început să dezinfecteze cărțile, filă cu filă, cu ajutorul unui aparat special cu raze ultraviolete și ventilatoare create special. Scopul acestei inițiative este încurajarea lecturii.
Românii citesc din ce în ce mai puțin! Cel puțin, așa rezultă din ultimul studiu Eurostat privind preocuparea pentru citit a românilor, dar și a altor popoare din Uniunea Europeană. La târgul de carte Gaudeamus, care...
Pasionații cărților de economie nu au putut lipsi de la târgul Gaudeamus, unde a avut loc lansarea cărții "Economia și societatea românească în anul Centenarului", de Mircea Coșea. Volumul cuprinde eseuri și studii economice, scrise pe parcursul ultimului an.
Moștenirea științifică și culturală pe care fostul președinte Emil Constantinescu dorește să o lase României prinde contur. Înființat potrivit legii din iunie 2017 ca Centru de Excelență recunoscut de World Academy of Art and Science...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019