Procurorii anticorupție i-au adus la cunoștință vicepremierului Liviu Dragnea materialul de urmărire penală, în dosarul de fraudă de la referendumul de vara trecută, pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Președintele executiv al PSD a aflat, la sediul D.N.A., că este acuzat că ar fi pus la punct un sistem național de influență, prin care ar fi fraudat votul, cu scopul de a obține o prezență la urne, de minimum 60 la sută. Astfel, el ar fi folosit zece metode diferite de fraudare, printre care falsificarea de semnături, turismul electoral și votul multiplu. Dragnea susține, însă, că este nevinovat.
LIVIU DRAGNEA, vicepremier "- Nu știu dacă e vorba de probe, dar sunt foarte multe declarații, sunt foarte multe dosare de declarații, au fost audiați foarte mulți oameni! Eu n-am nici o legătură cu oameni din țară, din alte județe! - Audiați lideri politici? - Nu, din câte știu, nu! A fost o alegere comună, să vin azi. Uite că am marcat un an de la referendum!"
Senatorul Valer Marian, cel care a făcut un autodenunț în acest dosar, spune că le-a furnizat procurorilor mai multe probe, privind implicarea vicepremierului în fraudarea referendumului.
prin telefon: VALER MARIAN, senator "A fost o cerere explicită verbală în cadrul unei întruniri convocate, la care am participat președinți de pe zona de vest, respectiv din județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare. În aceeași perioadă, am înțeles că au fost astfel de ședințe, și la Cluj-Napoca, și la Sibiu."
Premierul Victor Ponta evită să spună care va fi soarta lui Liviu Dragnea, în cazul unei condamnări.
VICTOR PONTA, premierul României "- Dragnea, la D.N.A.? - Pleacă din Guvern dacă va fi trimis în judecată? - Nu știu! Am avut proasta inspirație să mă ocup de rectificare. Nu cunosc!"
În septembrie 2012, procurorii au început urmărirea penală față de vicepremierul Liviu Dragnea, care, la acea vreme, ocupa funcția de secretar general al PSD. Potrivit oamenilor legii, Dragnea ar fi încercat să determine autoritățile publice locale, județene și centrale să se implice în acțiuni ilegale. Astfel, Liviu Dragnea ar fi exercitat presiuni asupra președinților birourilor electorale, cei ai secțiilor de votare și asupra membrilor acestora pentru a falsifica semnăturile alegătorilor și a introduce în urne un număr suplimentar de buletine.
Proaspăt eliberat din penitenciar, fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost astăzi la sediul DNA. Motivul a fost că „trebuia să i se comunice ordonanța de menținere a sechestrului judiciar în dosarul Tel Drum”.
Șeful Direcției Economice din cadrul Ministerului Transporturilor, Petre Neacșa, a fost arestat preventiv, pentru luare de mită. Măsura a fost luată în dosarul privind cumpărarea de nave la suprapreț...
Trei elevi au fost eliminați de la proba de matematică a Evaluării Naționale, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Elevii au fost descoperiți, joi, cu telefoane mobile în sala de examen, lucru...
Fraudă uriașă în domeniul deșeurilor! Șapte firme specializate în colectarea și reciclarea deșeurilor au fost depistate cu nereguli grave de către inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul A.N.A.F..
A fost înregistrată prima plângere penală în dosarul bolnavilor de COVID-19 decedați în urma defectării instalației de oxigen din tirul A.T.I. de la spitalul „Victor Babeș” din București, în 12 aprilie.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019