Scandal imens, privind locomotivele de epocă de la Sibiu! Directorul Muzeului Brukenthal susține că 7, dintre cele 40 de locomotive aflate în patrimoniul național, ar fi fost vândute la prețuri de nimic, unor firme private. Deși depoul din Sibiu era cuprins într-un proiect, care presupunea construirea unor hale în care să fie expuse locomotivele, acum nu se știe dacă planul va mai fi pus în aplicare.
AMBIANȚĂ "Vã dați seama, că aici e gândire, în tot ce-am fãcut, nu? Uite, vezi, din interior, structurile în mare, cum se realizeazã."
Când CFR a fost privatizat, locomotivele au ajuns la o firmă din Brașov. Aceasta a intrat în insolvență și a cerut ministerului Culturii sume cuprinse între 30.000 și 70.000 de euro, pentru fiecare locomotivă. Pentru că prețul solicitat era prea mare, locomotivele au fost scoase la licitație și vândute către alte firme, chiar cu 3.000 de euro bucata.
SABIN LUCA, director, Muzeul Brukenthal Sibiu "Aceste locomotive, cu pași mărunți, dispar. Chiar dacă sunt clasate, chiar dacă ar trebui sã fie, în consecință, urmărite și păzite."
TIBERIU CROITORU, lider de sindicat, C.F.R. Călători "Noi nu putem hotãrî locomotivele care se vând, cui se vând, pe ce bani se vând și nici, la fel, nu știm unde se duc. -Și cine hotãrãște asta? -Bineînțeles, cei de sus, de la Minister, secția Muzeu, care le au în patrimoniu."
Cazul a fost preluat și de ofițerii Compartimentului pentru Protejarea Patrimoniului Cultural Național, din cadrul Serviciului Investigații Criminale.
ANCA BLOANCA, purtător de cuvânt, I.P.J. Sibiu "În prezent se efectueazã cercetãri asupra legalitãții contractului de vânzare-cumpãrare."
In muzeul de la Sibiu se mai află în prezent doar 18 locomotive de epocă. Celelalte 22 sunt la Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Sighișoara sau Sinaia. Una dintre locomotive a fost cumpărată de Primăria Zlatna, de la un lichidator judiciar al unei firme din Brașov, cu aproximativ 4.000 de euro, deși fusese evaluatã la 65.000 de euro.
Scandalul în care au fost implicați suporterii echipelor Universitatea Cluj și CFR Cluj, la finalul meciului jucat luni, la Cluj-Napoca, în care doi tineri de 19 ani au fost agresați, accentuează tensiunile din societatea românească.
Colecția de patrimoniu văduvită de coiful de aur de la Coțofenești și de cele trei brățări dacice furate, a fost adusă, vineri-seară, înapoi în România. Potrivit comunicatului transmis de Muzeul Național de Istorie a României...
Protest al polițiștilor din Sibiu, mascat în concedii medicale! Din 18 polițiști programați în tură, 16 au intrat simultan în concediu medical. La Biroul de Ordine Publică, din 14 polițiști planificați în schimburile doi și trei, 13 au devenit...
Un tânăr de 28 de ani a murit, iar doi au ajuns la spital în urma unui grav accident, în noaptea de joi spre vineri. Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu impact emoțional.
Noi percheziții în județele Ilfov, Sibiu și București, făcute de polițiști și de procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, la apropiații lui Horațiu Potra.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019