Date companie
 
 
 
 

Lupta salvamarilor cu turiștii imprudenți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iunie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salvamari, turisti, mare, recomandari, vieti
 

Salvamarii sunt la datorie! Vremea bună de plajă și temperatura apei au favorizat turismul pe litoralul Mării Negre. Salvamarii se plâng, însă, că oamenii nu respectă recomandările lor și riscă viața. De la începutul sezonului estival, marea a răpit deja două vieți, iar mai multe persoane au fost salvate în ultima clipă de la înec.

VOX "Adulții se mai găsește câte un curajos să încerce marea."

VOX salvamar: "În general nu au grijă de copii. Sunt unii părinți iresposabili, de exemplu am scos o fetiță, mama ei citea o carte pe prosop și fetița era-n valuri și era marea foarte agitată."

VOX "Ieri, la ora cinci, chiar în fața foișorului de salvamar, un domn cu alcoolemie, mai în vârstă, la un moment am văzut că nu mai scotea capul să respire, măturându-l valurile. L-am scos."

VOX "Ignoră și după aceea, seara, se văd victimele la știri și lumea se miră că s-a întâmplat."

Un salvamar bun trebuie să știe să înoate foarte bine și să stăpânească perfect principalele tehnici de salvare.

VOX "Suntem pe plajă, încercăm din toate puterile să facem tot ce e mai bine pentru cetățeni."

VOX "- Vă simțiți mai în siguranță când vedeți salvamarii? - Cu siguranță, da. Pentru noi, pentru copii."

Un salvamar de pe litoral lucrează zece ore pe zi. Dintre acestea, opt sunt plătite și două le lucrează ca voluntar. Salariul mediu al unui salvamar este puțin peste două mii de lei net. Ei nu țin cont, însă, de aceste aspecte. Se aruncă în valuri pentru a salva oameni, chiar dacă își pun în pericol propia viață. Spun, însă, că este de dorit ca oamenii să respecte recomandările lor, pentru a n-și pune viața în pericol.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Salvamarii le recomandă turiștilor să nu se aventureze în valuri, atunci când mare este agitată. Steagul roșu arborat pe catarg atenționează fără dubiu asupra pericolului. De asemenea, oamenii sunt sfătuiți să nu treacă de geamandură, deoarece se expun pericolului de a fi loviți de ambarcațiunile cu motor. Totodată, nu este recomandat înotul după un pahar în plus sau o masă copioasă, deoarece plăcerea scăldatului se poate transforma într-un coșmar."



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Sezonul avalanșelor ( 14 Martie 2025 )

    Val de avalanșe, în zona Bâlea din munții Făgăraș! Conform specialiștilor de la Avalanșe în Carpați, valurile de zăpadă sunt de dimensiuni mici și medii. ”În urma încălzirii accentuate și a ploilor din ultimele zile au fost semnalate...

  • Misiuni de salvare în munți ( 25 Ianuarie 2025 )

    Tot mai frecvent, salvamontiștii maramureșeni sunt solicitați să intervină pentru salvarea ucrainenilor care trec granița în țara noastră și ajung să rătăcească pe cărările înzăpezite ale munților Maramureșului.

  • Ziua sfințirii apelor, la Stâna de Vale ( 6 Ianuarie 2025 )

    În fiecare an, pe 6 ianuarie, preoții cheamă Duhul Sfânt asupra apelor de pe tot cuprinsul țării, cinstind, astfel, Botezul Domnului în apa Iordanului. Boboteaza, această mare sărbătoare creștină, este celebrată conform tradiției...

  • Director din Ministerul Transporturilor, arestat pentru luare de mită ( 8 Iulie 2021 )

    Șeful Direcției Economice din cadrul Ministerului Transporturilor, Petre Neacșa, a fost arestat preventiv, pentru luare de mită. Măsura a fost luată în dosarul privind cumpărarea de nave la suprapreț...

  • Protest al sindicaliștilor A.R.S.V.O.M., după anunțul ministrului Drulă privind desființarea agenției ( 5 Iulie 2021 )

    Protest, luni dimineață, în Portul Constanța, după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare va fi desființată, iar atribuțiile...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2