Pentru faptele lor, magistrații condamnați pentru coruptie ar putea rămâne fără pensia specială. Măsura va intra în vigoare dacă va fi aprobat proiectul de lege promovat de Ministerul Justiției. Documentul așteaptă avizul Consiliului Superior al Magistraturii. Premierul i-a cerut miercuri ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, sã transmitã Parlamentului la 1 septembrie legea prin care se anuleazã pensiile de serviciu ale judecãtorilor condamnați.
VICTOR PONTA, premier: "Legea cu magistratii care au fost condamnati pentru fapte de serviciu sa isi piarda pensia speciala, va rog s-o puneti pe masa parlamentului, o discutati si cu CSM, CSM-ul lucreaza."
ROBERT CAZANCIUC, ministrul Justitiei: "Avem un proiect comun cu CSM, sper sa intre cat mai curand pe ordinea de zi ca sa putem discuta!"
Cea mai mare parte din veniturile încasate de magistrați după încetarea activității o reprezintă pensia de serviciu, pentru care nu au plătit contribuții. Ei primesc, de asemenea, și o pensie de stat, în funcție de numărul de ani în care au contribuit la bugetul de pensii. Dacã aceastã lege va fi adoptatã, magistrații condamnați pentru fapte penale vor primi o pensie obișnuitã. În prezent, un judecãtor are dreptul sã cearã pensionarea și primește mii de lei lunar, chiar dacã este condamnat. Nu este pentru prima dată când se aduce în discuție o asemenea idee. În 2011, Consiliul Superior al Magistraturii a inițiat un proiect de lege similar, uitat în sertarele Ministerului Justiției.
Poliția din România este a doua cea mai coruptă din Uniunea Europeană. Cel puțin așa arată un studiu realizat de organizația nonguvernamentală Transparency International. În general, un român...
Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.
Dispariția prematură a lui Bogdan Stanoevici a lăsat un gol imens pentru cei care l-au cunoscut și apreciat. După o carieră pe scenă și pe marile ecrane, a dorit să se implice în politică, pentru că își dorea o reformă reală a României. Atacat de virusul SARS-CoV-2, sistemul de sănătate românesc nu a fost suficient pentru a-l salva. Un mesaj emoționant vine de la liderul Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, care l-a cunoscut bine pe Bogdan. Au fost adversari politici în 2019, când au candidat la alegerile prezidențiale, dar cu un proiect de țară cu multe similitudini, colegi mai târziu, regăsindu-și puncte comune în dorința de a pune sănătatea și educația în prim plan.
Directorul general al Companiei Nationale Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este în atenția procurorilor D.N.A.. El este acuzat de fapte de coruptie pentru achizițiile făcute în timpul pandemiei de coronavirus.
Pandemia de coronavirus este, pentru unii, ocazie de câștiguri fabuloase pe căi necinstite, iar România nu face excepție. Potrivit cotidianului american Washington Post, țara noastră se numără printre statele...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019