Gerul de afară umflă facturile la gaze și energie electricã! Autoritãțile au fost nevoite sã importe cantitãți uriașe de gaz, la prețuri mai mari. Mai mult de atât, consumul va continua sã creascã pentru că meteorologii ne anunțã cã frigul abia acum începe.
VOX: "Din moment ce frigul este mai mare, căldura mai mult pornită si consumul e foarte foarte mare.Și de caldură, și de bani in contul nostru. Mai ales, eu sunt la pensie, vai de capu meu."
VOX: "Mai ales pe vremea asta e vai de noi(...)pai dăm destul de.. se cunoaște, e cam piperată treaba."
MIHAI MEREUȚĂ, președinte, Liga Habitat: "Considerând ponderea pe care gerul a avut-o in luna ianuarie, consider că 10-12 procente este posibil să în unele situații (...) o diferență de 6 grade nu mai discutam, în minus, în medie. Pot fi 20-30 de procente."
Explicația: furnizorii de gaze din România pot da cãtre consum cel mult 50 de milioane de metri cubi de gaz pe zi. Dar consumul a fost mult mai mare în zilele geroase. Costuri suplimentare care mai apoi se vor regãsi în facturile românilor.
MIHAI MEREUȚĂ, președinte, Liga Habitat: "Prețul gazelor naturale nu va crește decât in limitele stabilite cu Banca Mondială (...) ar putea să fie tăiat gazul pentru anumite întreprinderi mari consumatori de gaze? posibilitatea.... dacă vor fi temperaturi de -25, -30 de grade."
În urmãtoarele zile temperaturile vor cobori pina la minus 22 de grade.
Executivul a aprobat continuarea plafonării prețului energiei și gazelor. La energie, prelungirea schemei se face pentru trei luni iar la gaze se păstrează plafonarea încă un an.
Iarnă în toată regula în țara noastră. Drumarii din toate zonele țării s-au luptat cu zăpada care s-a așternut. Au împrăștiat tone de material antiderapant pentru a menține drumurile practicabile.
La jumătatea lunii februarie, iarna își intră în drepturi, în România. Conform meteorologilor, ne așteaptă o perioadă cu ninsori, viscol și temperaturi foarte scăzute. Sâmbătă-dimineață, a intrat în vigoare un cod galben ninsori...
Liberalizarea pieței gazelor a intrat în vigoare! Începând de astăzi, prețul gazelor nu mai este reglementat de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, ci se stabilește în funcție...
Executivul va aloca un miliard de euro, în următorii șapte ani, pentru extinderea rețelei de gaz din România! Este declarația premierului Ludovic Orban, aflat în județul Suceava, unde a participat la punerea în funcțiune a rețelei de gaze naturale din comuna Moara.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019