Toamna e pe cale să își intre în drepturi, după ce în România a fost o vară extrem de călduroasă. Nu doar oamenii, ci și mașinile au avut de suferit din cauza temperaturilor ridicate. Specialiștii auto ne-au transmis că multe vehicule au creat probleme, dacă nu au fost întreținute corect pe timpul verii.
MARIUS LEONTE, specialist auto
"Pe timpul caniculei, mașinile au avut foarte mult de suferit, datorită faptului că sistemul de răcire al autoturismului nu a fost adus în parametrii normali și au avut de suferit din mai multe motive, datorită faptului că antigelul nu există în permanență în sistemul de răcire, mulți dintre posesorii de autoturisme pur și simplu pun apă pe timpul verii, zic că nu este necesar antigelul, datorită faptului că nu există îngheț. Pe timpul verii antigelul are o caracteristică destul de bună datorită faptului că el conține și compuși care pur și simplu ung sistemul de răcire, inclusiv pompa de apă pentru a nu se deteriora. Pe timpul rece, antigelul are rolul de a proteja motorul împotriva înghețului. Mai avem o problemă destul de gravă și sistemul electric al mașinii, datorită faptului că dacă nu este pus la punct avem temperaturi ridicate în care pur și simplu alternatorul încarcă foarte mult, există riscul ca bateria să explodeze sau pur și simplu să facă un scurt circuit și atunci ne trezim că mașinile noastre iau foc."
Pentru sezonul rece, specialiștii auto spun să ne punem mașina la punct din timp pentru a nu fi luați prin surprindere, mai ales dacă plecăm la munte.
MARIUS LEONTE, specialist auto
"În curând va veni toamna, pe timpul toamnei recomand ca anvelopele să fie schimbate, datorită faptului că nu se știe niciodată în cursul toamnei când vin temperaturi scăzute și ne putem aștepta la polei, gheață sau pur și simplu zăpadă. Pe timpul rece trebuie să avem pur și simplu antigelul, să fie la - 35 de grade, datorită faptului că există temperaturi scăzute și atunci riscăm ca motorul pur și simplu să se deterioreze sau să crape. Mai avem o problemă pe timpul rece destul de importantă din toate punctele de vedere, combustibilul în autoturisme să fie peste jumătate din rezervor, datorită faptului că fiind cantitate foarte mică există riscul preînghețatului în rezervor."
Șoferii trebuie să verifice constant nivelul de ulei și să îl înlocuiască, dacă este cazul. De asemenea, mai trebuie să schimbe lichidul de parbriz și ștergătoarele înainte de începerea sezonului rece.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019