Aur pentru țara noastră la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului! Lotul olimpic a revenit acasă cu o medalie de aur și trei medalii de argint obținute la a 13-a ediție care a avut loc în Coreea de Sud, în perioada 26 august - 3 septembrie. La ediția din acest au participat peste 160 de elevi din 41 de țări. Medalia de aur a fost câștigată de Constantin Petrișor Ciaușescu, elev la Colegiul Național "Gib Mihaescu" din Drăgășani, județul Vâlcea. Elevii laureați cu argint sunt: Darius Mardaru, elev la Colegiul Mircea Cel Bătrân din Constanța, Eva Savin - elevă la Colegiul Național Mihai Viteazul București și Dimitriu Ștefan, elev la Colegiul Național Andrei Șaguna din Brașov.
CONSTANTIN PETRIȘOR CIAUȘESCU, medaliat cu aur "Subiectele au fost destul de grele și în principal foarte multe. Am susținut un test teoretic și un test practic. Testul teoretic a fost format din 4 probe scrise, două dintre ele au fost date dimineața și celelalte două dupăamiază. A doua zi, am avut probele practice, care au fost șase: trei în laborator și altele trei pe teren. Pregătirea mea a început, întâi, pentru olimpiada națională la începutul clasei a XI-a, cam prin luna mai, și, din luna iulie, pentru olimpiada internațională.”
DARIUS MARDARU, medaliat cu argint "A fost foarte greu și timpul de pregătire destul de scurt, pentru că selecția lotului este puțin diferită, față de ce ni se cere, și am avut cam vreo două luni de pregătire pentru olimpiada propriu zisă și a fost, da, foarte greu."
DIMITRIU ȘTEFAN, medaliat cu argint "- Cum ți s-a părut olimpiada? Cât de mult te-ai pregătit și ai mai fost și la altele până acum? - Mi s-a părut destul de dificil, dar mi-au placut foarte mult subiectele. M-am pregătit cam de un an și am mai participat și la alte olimpiade, dar nu se compară cu aceasta."
EVA SAVIN, medaliată cu argint "- Mi s-a părut greu, dar, pe de altă parte, mi se pare că subiectele mi-au atras atenția la niște probleme pe care voiam să le aflu. - Ce anume? - Fiecare întrebare detalia o anumită problemă. Spre exemplu, viteza cu care se topesc calotele glaciare.”
Pe aeroport, membrii lotului olimpic au fost întâmpinați de familii cu flori și cadouri.
FILOFTEIA CIAUȘESCU, mama olimpicului Constantin Petrișor Ciaușescu "- Ați avut emoții pentru copil? - Foarte mari, foarte mari. - Cât de mult s-a pregătit? - Foarte mult! Pregătirea nu se face o lună, două. Sunt ani de zile de muncă."
În Coreea de Sud, elevii au fost însoțiți de profesori și coordonatori.
100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia, marcați de Banca Națională a României, prin lansarea unei monede de argint! Aceasta a fost inclusă în circuitul numismatic al BNR și va avea...
Trei elevi au fost eliminați de la proba de matematică a Evaluării Naționale, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Elevii au fost descoperiți, joi, cu telefoane mobile în sala de examen, lucru...
Emoții mari, astăzi, pentru viitorii liceeni! Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă a examenului de Evaluare Națională: cea la limba și literatura română. Elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu un total de 16 cerințe.
Momente emoționate, pentru absolvenții clasei a VIII-a din cadrul Liceului Teoretic Național din București! La festivitatea de absolvire au participat elevi, cadre didactice, dar și părinții adolescenților...
EcoFest 2021, la start! Cea de-a XI-a ediție a festivalului internațional de Film Ecologist ECO FEST România „Pentru Sănătatea Pământului” va debuta, luni, la Craiova, iar organizatorii promit numeroase surprize pentru participanți.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019