Sătui de salariile umilitoare, medicii români amenință că vor refuza să-și trateze pacienții, în cazul în care Guvernul nu va decide scoaterea lor din categoria bugetarilor. Președintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, spune că sindicatele din sănătate se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a stabili măsurile de protest la care vor recurge în cazul în care statul nu le va schimba grila de salarizare.
VASILE ASTĂRĂSTOAE, președintele Colegiului Medicilor: " Nu cerem media pe Uniunea Europeană, dar, oricum, să crească veniturile medicilor începând cu medicii rezidenți. Dacă o țară a găsit un miliard de euro să crească bugetul la sănătate ca să plătească arierate la firme de medicamente, aparatură, și nu a găsit 41 de milioane de euro pentru a dubla veniturile medicilor rezidenți, atunci acea țară își merită soarta. Blocajul este la Ministerul Finanțelor."
14.000 de medici au plecat, în ultimii șase ani, la muncă în străinătate, din cauza salariilor prea mici și a condițiilor de lucru precare. 800 dintre ei au părăsit țara în primele patru luni ale acestui an, cu 20% mai mulți decât în aceeași perioadă din 2012.
VASILE ASTĂRĂSTOAE, președintele Colegiului Medicilor: " În acest moment, Uniunea Europeană are un deficit de 150.000 de locuri de muncă, medici. Statele Unite ale Americii estimează că, până în anul 2025, vor avea un deficit de 200.000 de posturi de medici."
XAVIER DEAU, medic, Franta: "În Franța, avem peste 3.000 de medici români, încadrați în toate ariile de specialitate. Aceștia lucrează în special în sectorul public. În regiunea în care activez, din estul țării, peste 50% dintre medicii înregistrați anul trecut proveneau din România."
În România, un rezident câștigă 200 de euro pe lună, iar un medic specialist aproape 500 de euro, în timp ce în Marea Britanie, salariile pornesc de la 4.000 de lire sterline, iar în Franța, Germania și Belgia, de la 3.000 de euro.
Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.
Se găsesc soluții pentru cerințele minerilor! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează deja de câteva zile în Valea Jiului, că lucrătorii din mine își vor primi salariile și restul drepturilor restante pe 25 și 26 februarie. Aceștia vor fi plătiți în trei tranșe, astfel: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care ies la pensie și, totodată, pentru asigurarea transportului de la și spre locul de muncă, precum și pentru tichetele de masă. Anunțul său vine după ce premierul Florin Cîțu i-a avertizat pe mineri că le înțelege suferința, însă nu va permite ca în timpul mandatului său să aibă loc o mineriadă.
110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...
Nemulțumirile polițiștilor, bucuria șoferilor și pietonilor! De luni, polițiștii nu vor mai da amenzi pentru traversare neregulamentară, lipsa centurii de siguranță sau vorbitul la telefon în timpul deplasării cu mașina.
Eveniment în spiritul sărbătorilor de iarnă, organizat de Asociația "Sănătatea ta" din Oradea în fața Spitalului Municipal „Gavril Curteanu”, unitate sanitară suport COVID-19. În acel loc au fost amplasați, în formă de inimă...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019