Birocrația paralizează activitatea medicilor de familie, care, după ce li s-a redus drastic finanțarea și li s-a impus un număr maxim de pacienți pe care-i pot consulta zilnic, se confruntă acum cu o nouă provocare. Concret, pentru a putea vaccina copiii cu vârste cuprinse între două luni și 4 ani și pe cei incluși în campaniile școlare de imunizare, medicii trebuie să încheie un contract cu Direcția de Sănătate Publică. Documentația trebuie însoțită de o copie după contractul cadru semnat și ștampilat. Problema este însă că respectivul contract nu a fost încă elaborat de Casa de Asigurări de Sănătate, iar termenul limită de depunere a cererilor a expirat joi.
REMUS ȘIPOȘ, președinte, Asociația Medicilor de Familie "Încheiera contractului de furnizare vaccinuri și de administrare a acestora se va efectua doar după ce furnizorul de servicii medicale va face dovada încheierii contractului cu C.N.A.S., pentru anul în curs. Cum să faci dovada, dacă nu-l ai?!"
Iar aberațiile birocratice nu se opresc aici, spun medicii de familie.
REMUS ȘIPOȘ, președinte, Asociația Medicilor de Familie "Într-o primă adresă, ni se cerea estimarea necesarului de vaccinuri pentru anul 2013. Această estimare a necesarului includea și estimarea copiilor care se vor naște în 2013 și vor împlini vârsta de 2, 4, 6 luni în cursul acestui an. Putem fi și mici profeți."
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică dau însă asigurări că nu vor exista surprize neplăcute pentru medici.
GABRIELA UIFĂLEAN, purtător de cuvânt, D.S.P. Mureș "Noi vom continua să încheiem contractele, pentru a nu se întâmpla orice fel de dezorganizare, în vaccinarea obligatorie a copiilor."
Mureșenii resimt și ei efectele nefaste ale birocrației.
VOX "Pacienții sunt nevoiți să aștepte mai mult. Nu se mai consultă același număr de pacienți."
VOX "El trebuie să-și facă meseria. Hârtiile, altcineva! Funcționarii!"
Pentru ca micii pacienți să nu aibă de suferit, o parte dintre medicii de familie au depus documentația la D.S.P. pentru obținerea vaccinurilor, fără copia după contractul cadru.
Educație culturală timpurie la Opera Comică pentru Copii, în Capitală! Programul le oferă celor mici primele lor întâlniri cu muzica, teatrul și arta prin spectacole interactive, ateliere creative și multe alte experiențe culturale adaptate vârstei lor.
Peste jumătate dintre români au carii dentare, iar un sfert din populație suferă de afecțiuni și sângerări gingivale sau de boală parodontală deja instalată. Asta rezultă din Barometrul Stomatologiei 2025, ale cărui date au fost prezentate...
Un stil de viață sănătos este foarte important pentru menținerea stării noastre de sănătate și reducerea îmbolnăvirii, atrag atenția medicii și specialiștii în domeniu. Alimentație sănătoasă înseamnă, în primul rând, echilibru între alimentele consumate la fiecare masă, dar și diversitate a acestora și a suplimentelor. Astfel organismul nostru trebuie să beneficieze de toate substanțele nutritive necesare funcționării în condiții optime, pe perioadă îndelungată, pentru a nu ajunge să ne îmbolnăvim.
Dezvăluire șocantă, cu privire la beneficiile exorbitante ale pensionaților de la Romsilva! ”Sunt persoane în Regia Națională a Pădurilor Romsilva care, la pensionare, conform contractului colectiv de muncă, legal, discutat cu sindicatul...
Obezitatea, o problemă de sănătate publică majoră, care afectează tot mai multe persoane, indiferent de vârstă! În țara noastră, prevalența obezității este în creștere, ceea ce indică o posibilă viitoare creștere a incidenței cancerelor asociate.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019