Cardurile de sănătate au ajuns să fie mărul discordiei între doctori și Casa Națională de Asigurări! Medicii de familie susțin că editarea datelor pe card și distribuirea lor trebuie făcute doar de CNAS. De cealaltă parte, reprezentanții Casei spun că singura soluție ca documentele să ajungă la români este ca medicii să le distribuie și tot ei să le achiziționeze.
prin telefon: MARILENA CALIMAN, președinte, Asociația Medicilor de Familie Bacău: "Nu suntem de acord să distribuim carduri pentru că nu intră în curicula noastră de pregătire și în contractul nostru cu Casa de Asigurări. (...) Acest proiect prevede ca ditribuția să se faca prin Poșta Română."
Medicii spun că, dacă trebuie să mai și editeze datele pe carduri, vor avea și mai puțin timp pentru consultații.
prin telefon: MARILENA CALIMAN, președinte, Asociația Medicilor de Familie Bacău: "Asta presupune ca pacientul să vină prima dată la medicul de familie, să-i spui du-te la notar, dă declarație că vrei sau nu vrei să fii donator de organe!"
VOX: "Cred că trebuie să le distribuie, că nu au ce pierde, fiindcă lor le vine greu să facă o muncă în plus. Așa am impresia."
VOX: "S-a hotărât să fie folosit acest card, ar trebui ca și medicii...chiar dacă e un lucru în plus, ar trebui să se adapteze."
Peste 7 milioane și jumătate de carduri de sănătate vor fi tipărite și distribuite până la sfârșitul anului. Pe card vor fi înscrise datele de identificare ale pacientului, dar și datele medicale despre bolile de care suferă, grupa sanguină, RH-ul sau dacă acceptă să fie donator de organe.
Peste jumătate dintre români au carii dentare, iar un sfert din populație suferă de afecțiuni și sângerări gingivale sau de boală parodontală deja instalată. Asta rezultă din Barometrul Stomatologiei 2025, ale cărui date au fost prezentate...
Un stil de viață sănătos este foarte important pentru menținerea stării noastre de sănătate și reducerea îmbolnăvirii, atrag atenția medicii și specialiștii în domeniu. Alimentație sănătoasă înseamnă, în primul rând, echilibru între alimentele consumate la fiecare masă, dar și diversitate a acestora și a suplimentelor. Astfel organismul nostru trebuie să beneficieze de toate substanțele nutritive necesare funcționării în condiții optime, pe perioadă îndelungată, pentru a nu ajunge să ne îmbolnăvim.
Obezitatea, o problemă de sănătate publică majoră, care afectează tot mai multe persoane, indiferent de vârstă! În țara noastră, prevalența obezității este în creștere, ceea ce indică o posibilă viitoare creștere a incidenței cancerelor asociate.
Starea precară a sănătății românilor, reflectată în Raportul ”Health at a Glance: Europe 2024. State of Health in the EU Cycle” 2024, publicat de Comisia Europeană și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică! Conform...
Companiile încep vaccinarea angajaților! Vicepreședintele CNCAV, Andrei Baciu, a anunțat că săptămâna aceasta, peste 40 de companii vor organiza centre de vaccinare la sediile lor, pentru a imuniza...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019