Date companie
 
 
 
 

Medicii recomandă cumpătare, la masa de Paște

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : alimente, medici, alcool, inima, masa, oua, paste, drob, miel, diabet, recomandari, fripturi, digestive
 

Se apropie Paștele și creștinii care au ținut post vor gusta, din nou, bucatele de dulce. Cei care vor abuza, însă, de ouă roșii, drob, fripturi sau băutură au toate șansele să ajungă pe mâna medicilor. Ca să prevină astfel de situații, specialiștii în sănătate publică, din cadrul Ministerului Sănătății, fac o serie de recomandări privind consumul de alimente în perioada sărbătorilor pascale. Recomandările medicilor se îndreaptă, în special, către persoanele care au ținut postul. Reluarea unei alimentații bogate în grăsimi, produse din carne tocată sau prăjeli poate cauza de cele mai multe ori probleme digestive. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, preluat de Agerpres, alimentele de acest gen ar trebui evitate, pe cât posibil, și de persoanele care suferă de afecțiuni digestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecțiuni hepatice sau pancreatice. De asemenea, bolnavii care suferă de diabet trebuie să respecte regimul indicat de medici. La rândul lor, persoanele care au probleme cu inima trebuie să evite consumul de alimente bogate în grăsimi sau sărate. În general, pentru sărbătorile pascale ar fi indicat un consum moderat de alimente tradiționale pe bază de miel, mai ales în cazul persoanelor care au ținut post. Alimentația trebuie să fie diversificată și să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe și produse lactate. Medicii recomandă și evitarea consumului excesiv de alcool. În plus, după o masă bogată, mișcarea fizică este cea mai bună modalitate de ardere a caloriilor.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2