Date companie
 
 
 
 

Medicii străini îi învață pe dermatologii români noi metode de depistare a cancerului de piele

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medici, diagnostic, cancer, straini, dermatologi, piele, melanom, carcinom, depistare, metode
 

Depistat la timp, cancerul de piele poate fi tratat cu succes! Doi medici dermatologi străini, cunoscuți pe plan internațional pentru metodele de depistare precoce a cancerului de piele, au venit la București, pentru a demonstra viabilitatea acestei teorii. Cei doi specialiști îi învață pe colegii lor din România cele mai noi metode de depistare, în special a melanomului, considerat drept cea mai agresivă formă de cancer de piele.

RAINER HOFMANN, medic dermatolog "Incidența cancerului de tip melanom și non-melanom crește dramatic. Așa că trebuie să introducem aceste metode pentru a putea mări acuratețea diagnosticului. Dacă știi acestă metodă, poți crește cu 30% acuratețea diagnosticului și, așa, se poate evita operația."

Exista două tipuri de cancer de piele: carcinomul și melanomul, cel din urmă mai puțin frecvent, dar cel mai grav. Anual sunt înregistrate 132.000 de noi cazuri de melanom malign, care, în 2010 omora un pacient la fiecare 62 de minute, potrivit Societății Americane de Chirurgie Dermatologică. În România, unde se înregistrează aproximativ 2.000 de noi cazuri de melanom malign pe an, incidența deceselor rămâne ridicată, mai ales din cauza depistării tardive a leziunilor cutanate, când șansele de supraviețuire sunt minime.

OLGA SIMIONESCU, medic dermatolog "Ce este particular pentru România este din păcate o depistare foarte întrâziată a melanomului, a cancerului în general. Noi avem cazuri înfricoșătoare, care la ei nu există."

85 de medici dermatologi, primari, specialiști și rezidenți, din toată țara, au venit la București, ca să învețe gratuit cele mai moderne modalități de diagnosticare a cancerului de piele. Melanomul poate fi vindecat daca este depistat si tratat in stadiile incipiente cand este localizat doar la nivelul pielii. In stadiile mai avansate, se poate raspandi prin sânge sau limfă, la alte organe sau la oase, în aceste cazuri fiind mai putin probabila vindecarea.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2