60% dintre întreprinderile mici și mijlocii nu dețin semnătura electronică necesară transmiterii declarațiilor fiscale prin mijloace electronice, arată un sondaj derulat prin intermediul portalului www.immromania .ro si la nivelul membrilor CNIPMMR.
IOAN MINTAS C.N.I.P.M.M.R. "Dupa insistente ale Consiliului National, la Ministerul de Finante, incepand cu luna noiembrie, s-a introdus obligativitatea, la firmele mijlocii si mari, de a depune declaratiile fiscale in sistem electronic, cu semnatura electronica"
Publicat în Monitorul Oficial pe 1 octombrie 2010, actul normativ în cauză introduce obligativitatea depunerii declarațiilor fiscale prin mijloace electronice de transmitere la distanță, prin intermediul Sistemului Electronic Național. Sunt vizați contribuabilii mari și contribuabilii mijlocii. Un alt sondaj realizat de Consiliului Național al Întreprinderilor Mici si Mijlocii din România scoate în evidență nemulțumirea acestora față de tratamentul cu care sunt sprijiniți de instituțiile bancare din România.
IOAN MINTAS C.N.I.P.M.M.R. "Sondajul efectuat de CNIPMMR pe un esantion reprezentativ, sondaj efectuat electronic, a aratat ca peste 74% dintre IMMURI sunt multumite, intr-o mica masura, de relatia cu bancile. Din multitudinea de dificultati au fost evidentiate ca frecvente urmatoarele: acces foarte dificil la finantare si lipsa de transparenta a bancilor"
Sondajul s-a derulat în perioada 7-29 octombrie 2010, pe un eșantion de 101 societăți comerciale.
Crește interesul băncilor pentru negocierile cu consumatorii! Anul 2024 a însemnat, comparativ cu 2016, o creștere de 23 de ori a disponibilității băncilor de a găsi împreună cu conciliatorii o soluție pentru rezolvarea problemelor semnalate, conform datelor Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB). Astfel că, anul trecut s-au înregistrat 989 de negocieri încheiate cu împăcarea părților din totalul concilierilor, iar în 65 de cazuri părțile nu s-au înțeles. Conform CSALB, 301 de cereri au fost rezolvate fără intervenția unui conciliator.
Românii nu vor ca țara noastră să iasă din Uniunea Europeană. Un nou sondaj arată că procentul cetățenilor care doresc ca România să rămână în Uniunea Europeană este în creștere, respectiv 88,1% față de de 71,7% în ianuarie 2022.
Serviciile de sănătate, poluarea aerului și infrastructura sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă țara noastră, potrivit unui sondaj realizat în 41 de orașe din România! Rezultatele au arătat că cel mai ridicat...
Sute de clienți ai unor bănci din Lituania și Estonia, atacați de hackeri din România! 600 de clienți au fost prejudiciați cu 200.000 de euro. Din momentul declanșării anchetei coordonate de procurorii...
România pică examenul la Educație în fiecare an și nu dă semne că ar fi capabilă să pună la punct și să aplice o strategie de primenire a situației, în folosul generațiilor viitoare. Este adevărat că, perioada pandemiei...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019