Date companie
 
 
 
 

Micul dejun, de la colț de stradă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Februarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : obezitate, fast-food
 

Trăim în secolul vitezei, ne grăbim, vrem să economisim timp și bani și mâncăm pe fugă de la fast-food! Totodată, vrem ca mâncarea să ne satisfacă gusturile. În fiecare dimineață, la fast-food-urile din Capitală sunt cozi. Unii cumpărători au susținut că li se întâmplă rar, și au grijă la cantitate. În schimb, alții au recunoscut că mănâncă zi de zi de la fast-food.

VOX-URI

Chef Ciprian Nicolescu ne-a explicat cât de periculoasă este mâncarea de la fast-food pentru organism.

CIPRIAN NICOLESCU, chef
“Fast-food-ul conține de regulă prea multe calorii și o nutriție foarte slabă. Mâncarea este doar combustibil pentru organism. Acest tip de masă fast-food sau ceea ce în România a devenit un trend, aceste locații de fast-food se referă strict asupra modului în care mâncarea e servită foarte rapid. Aceste mâncăruri conțin în general zaharuri, grasimi saturate și sare ceea ce e foarte periculos pentru organism.”

Specialiștii spun că alimentele sănătoase consumate la micul dejun ne pot feri și de boli.

CIPRIAN NICOLESCU, chef
 “În primul rând mâncarea trebuie să fie consistentă, dar trebuie să găsim balanța necesară între a elimina cât se poate, asta nu înseamnă să eliminăm de tot carbohidrații. Carbohidrații sunt foarte periculoși dacă îi consumăm în cantitate mare, (...) pentru că acestea se transformă ân zaharuri și afectează sistemul imunitar. Exact cum am spus: fructe cât mai multe, un iaurt, cereale, (...) și un ou poșat, o omletă, un pic de brânză, de ce nu.”

Statisticile Organizației Mondiale a Sănătății sunt îngrijorătoare. Tot mai mulți copii din România suferă de obezitate iar tendința ultimilor ani este în creștere.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • A slăbit 140 de kilograme ( 14 Martie 2016 )

    A reușit să slăbească 140 de kilograme în doi ani! Este povestea impresionantă a unei femei din județul Constanța. În 2014, Lenuța Ionescu a fost la un pas să-și piardă viața din cauza obezității. Cântărea 250 de kilograme, avea probleme grave de respirație și nu se mai putea mișca. Medicii au dus-o la spital cu o mașină specială a ISU, pentru că nu a încăput într-o ambulanță normală. Cu ajutorul unei intervenții chirurgicale care a durat mai bine de patru ore și cu un regim strict, Lenuța a reușit aceasta scădere miraculoasă în greutate.

  • Primul caz de obezitate din cauza stresului, confirmat de medici ( 20 Decembrie 2013 )

    Primul caz de obezitate din cauza stresului, confirmat de medici! Este vorba de un bãrbat din Iași, în vârstă de 44 de ani, care, în mai puțin de un an, a ajuns sã cântãreascã peste 200 de kilograme. Necazurile omului, de profesie inginer, au început în urmã cu un an, când și-a pierdut locul de muncã. La scurt timp, i-a murit mama. El a intrat în depresie și singura soluție de consolare a fost mâncatul excesiv.

  • Pacient răpus de gripa porcină, la S.J.U. Constanța ( 9 Martie 2013 )

    O nouă victimă provocată de gripa porcină, de data aceasta, la Spitalul Județean de Urgență Constanța! Este vorba despre un bărbat, internat în urmă cu o săptămână, cu diagnosticul de bronhopneumonie și obezitate. Cu 48 de ore înainte de a deceda, pacientul intrase în comă profundă. Medicii spun că bărbatul era un fumător înrăit.

  • Ministrul Sănătății propune taxa pe fast-food și pe berea cu alcool ( 18 Mai 2012 )

    Berea cu alcool va fi pusă pe picior de egalitate cu produsele de tip fast-food, în noua Lege a Sănătății, și va fi taxată ca atare. Banii obținuți din taxele suplimentare aplicate acestor produse ar urma să ajungă la fondul pentru sănătate, potrivit ministrului de resort, Vasile Cepoi. Medicii specialiști susțin că alimentația nesănătoasă provoacă din ce în ce mai multe victime.

  • Patru milioane de români, supraponderali ( 11 Martie 2012 )

    Obezitatea afectează patru milioane de români! Potrivit studiilor efectuate de Institutul de Endocrinologie C.I. Parhon, 30% dintre femei și 20% dintre bărbați se luptă cu kilogramele în exces. Specialiștii dau vina pe stresul zilnic si pe alimentația defectuoasă, cauzată de lipsa banilor. Ioana Rizea are 62 de ani și se deplasează cu dificultate pe coridorul spitalului, după ce, în doar șase ani, greutatea aproape i s-a dublat, la 128 de Kg.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2