Conform tradiției, de 1 Mai, mititeii sunt la putere! Îmbiați de vremea frumoasă și atrași de mirosul delicioaselor bucate tradiționale, oamenii au ieșit în număr mare la târgul organizat în Sectorul 4 al Capitalei. Așa cum era de așteptat, vedetele zilei au fost mititeii la grătar și berea la halbă. Cozi uriașe la mici au fost și în Sectorul 3. Aici, doamna Bety a explicat secretul preparării micului perfect.
ELISABETA TURCU, bucătar ”Micii sunt pregătiți după o rețetă specială, pe carmangerie proprie. Avem micul cu carne de vită și carne de porc. Nu lucrăm cu carne de oaie pe mici, pentru că este o rețetă mai puțin grasă și nu tot românul suportă oaia la stomac. Noi avem rețeta de carne de vită și carne de porc, este foarte gustoasă și sunt foarte apreciați de români.”
Povestea micului își are rădăcinile în secolul al XIX-lea, în zona Balcanilor. Originea preparatului este disputată între România, Bulgaria, Grecia, Serbia și Turcia. Românii susțin că mititeii au fost preparați, pentru prima dată, la hanul ”La Iordachi” din București, cunoscut și apreciat pentru cârnații serviți acolo. Se spune că, într-o zi, bucătarul a rămas fără intestine pentru cârnați și așa a ajuns să pună carnea direct pe grătar, rezultatul fiind apetisantul mititel apreciat și acum.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019