Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu și echipa sa așteaptă cu emoție ședința comună a Parlamentului de joi dimineata. Până la votul de învestitură, care va fi vot secret cu bile, fiecare candidat pentru funcția de ministru a fost audiat în comisiile reunite de specialitate. După lungi dezbateri între membrii Coaliției, Ungureanu a prezentat propunerile pentru componența viitorului Guvern. PDL a schimbat garda veche si a venit cu nume noi. Astfel, liderul democrat-liberalilor din Sălaj, deputatul Lucian Nicolae Bode, a fost propus pentru ministerul Economiei. Senatorul Gabriel Berca ar putea prelua portofoliul Administrației și Internelor, iar deputatul Cristian Petrescu ar putea deveni ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului. Secretarul de stat Alexandru Nazare este propunerea pentru ministerul Transporturilor și Infrastructurii, iar deputatul Stelian Fuia- pentru minsterul Agriculturii. Secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Cătălin Baba, e propus pentru șefia învățământului românesc, in timp ce liderul Organizatiei de Tineret a PDL, Răzvan Șerban Mustea, ar putea prelua ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale. Deputatul Claudia Boghicevici e propunerea pentru ministerul Muncii, iar secretarul de stat Bogdan Drăgoi pentru Finanțe. Mustea, Petrescu si Drăgoi sunt cei mai bogați dintre oamenii propusi in viitorul Guvern. In schimb, Nazare, Bode si Berca se numără printre cei care nu se pot lăuda cu averi. Cei doi miniștri neafiliați politic, Cătălin Predoiu de la Justiție, și Leonard Orban de la Afaceri Europene ar urma să-și mențină portofoliile. La fel si miniștrii UNPR- Cristian Diaconescu la Externe si Gabriel Oprea la Apărare. Si ministrii UDMR urmează sa-si pastreze fotoliile: Ladislau Ritli, la Sănătate, Kelemen Hunor la Cultură, Laszlo Borbely la Mediu, plus vicepremierul Marko Bela.
MIHAI RĂZVAN UNGUREANU, premierul desemnat al României "Pornesc cu ganduri realiste, in niciun caz de la principiul că urmeaza sa fiu schimbat, nu va spun ca vin in frunte pentru a pleca. Nu am nicio retinere in a remania acel minister care nu se ridica la asteptarile publicului si ale mele."
EMIL BOC, președintele PDL "Este o echipa tanara, profesionista. Am ajuns la punctul in care putem construi din punct de vedere economic."
Pentru a fi învestit de Parlament, noul Guvern trebuie să întrunească 233 de voturi. La această oră,Puterea se bazează pe voturile a 245 de parlamentari, In prezent, Coaliția are 177 de deputați și 68 de senatori, inclusiv pe Iulian Urban, care s-a declarat independent, dar afiliat la PDL. Opoziția, care se opune propunerilor Puterii, are 147 de deputați și 66 de senatori. În Legislativ mai există un senator si 5 deputați neafiliați.
Astăzi au fost deschise listele de așteptare pe platforma de vaccinare împotriva coronavirusului, în etapa a treia de imunizare. Această etapă se adresează tuturor persoanelor care au împlinit 16 ani și care doresc...
Protest al sindicaliștilor din Sănătate, la Parlament, în zilele în care sunt programate dezbaterea și votul în plen privind proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe 2021.
PSD a sesizat Curtea Constituțională, referitor la Legea pentru aprobarea Ordonanței de Urgență din 2019 privind desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. Magistrații constituționali...
Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...
Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019