Industria modei a fost, și ea, afectată de pandemie. Designerii au fost nevoiți să se adapteze, pentru a face față scăderii cererii și problemelor economice. Unul dintre creatorii de modă care a găsit soluții pentru a se menține pe linia de plutire este Mihai Albu, renumit pentru liniile de încălțăminte de lux pe care le-a lansat, de-a lungul anilor.
MIHAI ALBU, creator de modă
"Ca orice ramură a industriei, și cea de încălțăminte a fost foarte afectată, nu au fost evenimente, banii au fost mai puțini pe piață, m-a afectat destul de tare, însă am încercat să rezist, am încercat să fac niște colecții ceva mai populare, ceva mai de stradă, ceva mai de toată ziua, am ales să fac și sneakerși. și încălțăminte de mers, de toată ziua. Segmentul acela de încălțăminte la comandă, încălțăminte de ocazie, încălțăminte cu tocuri înalte, acolo într-adevăr a căzut aproape de tot piața."
Creatorul de modă speră ca, din primăvară, lucrurile să intre în normal. Cu atât mai mult cu cât au fost deja stabilite tendințele în materie de încălțăminte, pentru noul sezon.
MIHAI ALBU, creator de modă
"Lucrez în continuare la colecția de primăvară-vară, pot să vă spun atâta că la sandale, da, calapodul este cumva pătrățos, este mai drept în partea din față, este o tendință și lucrez foarte tare pe diverse înălțimi, șase, opt, nouă și zece centimetri, în cădere de nivel, cu tot felul de culori. Fetele, femeile să poarte cât mai colorat. Și mai este o tendință, aceea tot la sandale pe un calapod ascuțit, este o tendință internațională, e o tendință mai extravagantă, mai ieșită din comun. Pe stil bărbătesc, mai puțin, eu lucrez doar sneakerși bărbătești, este un segment pe care este foarte mare concurență. O linie puțin mai altfel, nu se merge neapărat pe tendințe, tălpile sunt supradimensionate și pe laterală și în partea din spate ca un pinten, deci sunt mai neobișnuite liniile."
Inspirate din stiluri și mișcări arhitecturale, precum Art Nouveau, rococo sau baroc, din operele lui Constantin Brâncuși sau Antoni Gaudi, creațiile lui Mihai Albu se evidențiază prin forme geometrice extravagante, elemente organice și tocuri extrem de înalte. Artistul a fost remarcat la expoziții în Londra, Viena, Dubai și Paris și a fost inclus de două ori în World Record Academy, pentru cele mai înalte obiecte de încălțăminte, de 31 de centimetri și, ulterior, de 37 de centimetri.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019