Date companie
 
 
 
 

Multe clădiri din centrul istoric al Sibiului riscă să se prăbușească

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Iunie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : consolidare, cladiri vechi Sibiu, monumente istorice
 

Afară e vopsit gardul, înăuntru leopardul! Zicala se potrivește de minune multora dintre clădirile aflate în centrul vechi al Sibiului, care stau să se dărâme. Dacă autoritățile locale au investit în recondiționarea fațadelor, proprietarii imobilelor nu au banii necesari pentru a consolida interioarele.

VOX: "De când sunt eu aici nu, fiecare ce si-a fãcut pentru el, dar reparatii generale nu au fost."

VOX: "În interior, pe ei nu-i intereseazã, fiecare îsi face, aici din 2006 au lãsat de izbeliste."

VOX: "Îi mai scump pentru cã nu poti folosi adeziv si ciment si de astea si trebuie refãcut anual. ªi trebuie pãstrate elemenele de arhitecturã. ªi tot, si culoare si tot... -Aveti bani sã reabilitati? -Nu, normal cã nu, sunt somer."

În 2006, Primăria a primit bani de la Guvern, dar numai pentru a reabilita fațadele monumentelor istorice.

MIRELA GLIGORE, primăria Sibiu: "Persoanele fizice, care le au în proprietate, au obligatia sã le întretinã, conform legii 422. Existã un articol care specificã acest lucru, noi ca municipalitate nu avem dreptul sã intervenim asupra acestor imobile."

În ciuda acestor probleme, Sibiul ocupă un loc fruntaș în topul celor mai frumoase orașe din țară și este vizitat anual de peste un milion de turiști.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Restricții de circulație pe Podul Grant, care intră în reabilitare ( 7 Aprilie 2019 )

    Podul Grant din București intră în reparații! Primăria Capitalei a anunțat începerea lucrărilor de reabilitare și consolidare a podului, după mai bine de 12 ani de la ultimele reparații. Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje...

  • Căderile de stânci din județul Dâmbovița afectează sute de familii ( 15 Februarie 2016 )

    Căderea masivă de stânci din județul Dâmbovița a lăsat 800 de familii din trei localități fără apă. De asemenea, alimentarea cu apă a unei fabrici a fost întreruptă, după ce bucățile imense de piatră au rupt conductele. Căderea de stânci s-a produs în localitatea Moroieni. Acolo, o bucată imensă, de sute de tone, s-a dislocat de pe un versant, iar pietroaiele au spart...

  • Faleza din Galații, în pericol să fie înghițită de apele Dunării ( 22 Mai 2015 )

    Faleza Dunării, în pericol la Galați! Expertizele au arătat că 12 centimetri din faleză alunecă în fiecare an în apele fluviului. Autoritățile au alocat fonduri pentru un nou studiu, dar nu și pentru consolidarea malului. Pânza freatică s-a ridicat foarte sus, motiv pentru care în subteran se produc tasări și se formează caverne care accelerează alunecarea.

  • Program de măsuri pentru clădirile cu risc seismic din București ( 27 Februarie 2015 )

    Proprietarii clădirilor cu risc seismic ar putea ajunge în situația de a nu mai oferi spre închiriere spații sau de a nu mai desfășura activități comerciale în astfel de imobile. Măsura este propusă chiar de primarul general Sorin Oprescu, care se plânge de ritmul lent de reabilitare a clădirilor cu risc seismic, dar și cu privire la refuzul unor proprietari de a-și părăsi casa în perioada consolidării.

  • Pregătirea școlilor, pe ultima sută de metri ( 9 Septembrie 2014 )

    Cu doar câteva zile pâna la începerea noului an școlar, autoritățile continuă verificările, pentru a vedea dacă unitățile școlare sunt gata să-și primească elevii. În Capitală, 26 dintre unitățile de învățământ nu au autorizații sanitare. Două, dintre cele 102 de școli incluse în programul de consolidare, reabilitare și modernizare cu finanțare parțială de la Banca Europeană de Investiții, au fost in...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2