Aproape jumătate din cerealele, fructele și legumele din blocul comunitar sunt contaminate cu pesticid. Așa arată un raport al Uniunii Europene. Cele mai contaminate legume și fructe sunt strugurii, bananele, ardeii și merele.
vox
"Am copil de șase ani, o nepoticã, stiti cã mereu cumpãr mere din astea si nu le mãnâncã."
vox
"Cred cã toate sunt pline de toate cele, nu stiu dacã mai este ceva natural decât în grădină la bunica."
vox
"Dacă românești nu gãsim, cumpãrãm si de import, banane oricum trebuie sã luãm pentru copii."
Deși sunt mult mai sănătoase, legumele și fructele autohtone sunt mai puțin prezente pe piață.
vox
"Comercializãm varzã, ceapã, morcov, ridichi, sfeclã, pãtrunjel frunzã. Sunt produse pe care le producem noi în gradina noastrã."
vox
"si gustul si mirosul se simte de pãtrunjel sau pãstârnac, ãla care este adus de import... Sau telina. Este urâtã, dar în interior stiti cum miroase, exact telinã."
Medicii atrag atenția că pesticidele pot cauza grave probleme hormonale, dar și sterilitate. În același timp, ar putea duce la cancer sau malformații la copii.
Camion plin cu struguri și migranți, depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu! Polițiștii de frontieră au descoperit în camion 24 de cetățeni irakieni și doi cetățeni sirieni, care intenționau să intre ilegal în România.
An slab pentru viticultori! Producția nu este nici măcar la jumătatea celei de anul trecut, dar, în mod surprinzător, prețul strugurilor a scăzut! Mulți cultivatori de viță de vie spun că riscă să nu își scoată nici măcar valoarea investiției.
"Ana are mere pentru zimbri"! Așa se intitulează proiectul inițiat de reprezentanții Parcului Natural Vânători Neamț, în care sunt implicați elevi din școlile nemțene. Proiectul se desfășoară sub formă de concurs între clasele de elevi din mai multe școli din zona Neamțului. Școlarii trebuie să adune cât mai multe fructe și legume pentru zimbrii din rezervație. Clasa care va aduna cea mai mare cantitate de...
Importurile de mere din străinătate, pericol pentru producția românească! Producătorii spun că nu reușesc să mai vândă mere nici măcar la un sfert din prețul de anul trecut, din cauză că piața este invadată de fructe ieftine din țări precum Polonia sau Ungaria. Efectele se văd, în special, în cazul producției de mere așa-zis industriale, din care se fac sucuri, dulcețuri sau siropuri. Asta, în condițiile în care...
Orașul Bistrița e într-o perpetuă campanie de înfrumusețare! După ouăle și merele gigant amplasate de Paște, și vestitul struț albastru, cu potcoavă în cioc, acum, în fața Primăriei Bistrița au reapărut ... palmierii! În anii trecuți, arbuștii exotici au mai fost amplasați prin oraș, dar o perioadă au fost ținuți în seră. Dacă struții, ouăle și merele uriașe nu au fost pe placul bistrițenilor, palmierii par să-i încânte.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019