Muzeul Literaturii Române și-a închis porțile pentru vizitatori, după mai bine de patru decenii de existență. Și asta deoarece clădirea care îl găzduia a fost retrocedată. Patrimoniul Muzeului va fi mutat la Casa Presei. Angajații se pregătesc să elibereze spațiul și pun în cutii manuscrise și cărți de valoare inestimabilă. Fiecare din încăperile muzeului are semnificația sa. În camera de la parter, de exemplu, era un atelier de lucru pentru copii.
OANA OROS, muzeograf "Copiii observau manuscrisele, munca asupra scrisului aveau ocazia pentru prima dată să vada un scris de mână al lui Creangă sa vadă corecturile pe care le-a facut scriitorul pe manuscris."
VOX "Îți pare rău că se mută? Da, mai ales că veneam de când eram mică, îmi pare rău.. Cel mai mult îmi placea sala 2 care avea evantaiul lui Vasile Alecsandri."
Undeva la etaj există o camera care spunea o poveste.
OANA OROS, muzeograf "La muzeul nostru veneai o dată și apoi trebuia să revii ca să zăbovești asupra scrisului aveam în cadrul expoziției o sală în stilul vechilor case de odinioară puteai să deschizi o carte, să asculți vocea lui Nichita Stanescu, să cânți la pian."
Proprietarii imobilului din Bulevardul Dacia, care adăpostea muzeul au revendicat clădirea. Le-a fost restituita prin hotărâre judecatorească, în anul 2002. Din martie anul acesta utilitatile au fost tăiate. Exponatele vor rămțne doar temporar la Casa Presei. Autoritățile caută soluții, pentru ca obiectele să fie păstrate în condiții optime și de maximă siguranță.
SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei "Am văzut foarte multe spații și încep negocierea cu cei care au aceste spații ca să putem aduce la niște dimensiuni civilizate mă refer la plata chiriei."
Patrimoniul muzeului cuprinde un autentic tezaur literar format din manuscrise, cărți, obiecte personale, obiecte de artă, fotografii și înregistrări audio-video.
Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.
Obiect de patrimoniu, descoperit întâmplător la Oradea, într-o zonă în care se lucrează la noua linie de tramvai, de lângă pârâul Peta! Este vorba de unul dintre stâlpii ansamblului în stil seccesion care...
Condiții vitrege de iarnă, cu viscol și vizibilitate redusă, în urma ninsorii de pe Transfăgărășan și Transalpina! Astăzi, începând cu ora 10:30, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și pentru siguranța...
"Unexpected Dali", o expoziție cu totul deosebită pentru iubitorii de artă, deschisă oficial la Muzeul Judetean Buzău! 150 de lucrări originale semnate de Salvador Dali, cel mai proeminent reprezentant al suprarealismului...
Primul album de benzi desenate despre momentul Revoluției din Decembrie 1989, lansat la Brașov! „Istorii din `89 în benzi desenate” este titlul albumului lansat, la împlinirea a 30 de ani de la Revoluție, la Muzeul de Istorie Brașov.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019