Negocierile dintre Dan Diaconescu și Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie pe tema privatizării Oltchim s-au blocat din nou! Autoritățile susțin că omul de televiziune nu a prezentat nici la discuțiile de luni dovada că dispune de banii pentru cumpărarea acțiunilor la combinatul vâlcean. In replică, Diaconescu îi acuză de ostilitate pe ministrul Economiei, Daniel Chițoiu și pe șeful Oficiul Participațiilor Statului, Remus Vulpescu. La miezul nopții expiră termenul de 10 zile, până la care cunoscutul realizator TV trebuia să semneze contractul de vânzare-cumpărare a combinatului și să achite cele 45 de milioane de euro din oferta pentru Oltchim.
DAN DIACONESCU, câștigător licitație Oltchim "Încearcă să tragă de timp și acum mint că a trecut nu știu ce termen de zece zile. Este un șiretlic pe care îl fac escrocii. Vânzătorul este unul ostil si am cerut lui Vulpescu să primească presa, ca să vedeti felul în care guvernanții vor sa ne traga pe sfoară. Vulpescu a respins această cerere."
Diaconescu a adăugat că negocierile privind contractul pot dura până în februarie 2013. Discuțiile dintre cele două părți au fost întrerupte sâmbătă și duminică, dar au fost reluate luni. Dan Diaconescu a câștigat licitația pentru preluarea a 54,8% din acțiunile Oltchim, după ce a oferit 45 milioane de euro, pentru acțiunile deținute de stat. De atunci, premierul Victor Ponta a declarat în mai multe rânduri, că Diaconescu nu are banii necesari pentru a prelua acțiunile de la Oltchim.
Scandalul în care au fost implicați suporterii echipelor Universitatea Cluj și CFR Cluj, la finalul meciului jucat luni, la Cluj-Napoca, în care doi tineri de 19 ani au fost agresați, accentuează tensiunile din societatea românească.
Conform comunicatului transmis, joi, de SRI, ”în urma acțiunilor specifice ale Serviciului Roman de Informații, în cooperare cu Direcția Generală de Informații a Apărării și cu Direcția Generală de Protecție Internă, procurorii...
Crește interesul băncilor pentru negocierile cu consumatorii! Anul 2024 a însemnat, comparativ cu 2016, o creștere de 23 de ori a disponibilității băncilor de a găsi împreună cu conciliatorii o soluție pentru rezolvarea problemelor semnalate, conform datelor Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB). Astfel că, anul trecut s-au înregistrat 989 de negocieri încheiate cu împăcarea părților din totalul concilierilor, iar în 65 de cazuri părțile nu s-au înțeles. Conform CSALB, 301 de cereri au fost rezolvate fără intervenția unui conciliator.
Dezvăluire șocantă, cu privire la beneficiile exorbitante ale pensionaților de la Romsilva! ”Sunt persoane în Regia Națională a Pădurilor Romsilva care, la pensionare, conform contractului colectiv de muncă, legal, discutat cu sindicatul...
Problema pensionării polițiștilor, pusă pe tapet de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu. Potrivit ministrului, actualele reguli prin care se pot pensiona polițiștii și alți angajați ai MAI reprezintă ”o invitație la pensie” și această...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019