Două luni de negocieri și proteste spontane s-au încheiat, pentru angajații de la Dacia, cu o creștere salarială de șase la sută, adică un plus de 220 de lei pentru fiecare muncitor. Mai mult, pentru că anul trecut a fost unul bun pentru companie, oamenii vor încasa și o primă de aproape 1.700 de lei. Unii dintre salariații uzinei din Argeș se declară mulțumiți de rezultatul negocierilor.
VOX "- Sunteți mulțumit? - Da, da, de ce nu? Eu zic cã stãm destul de bine. Toatã treaba este sã avem continuitate. Degeaba luãm acum, dacã peste câțiva ani nu mai avem locuri de muncã.''
VOX "- Sunteți mulțumitã de suma pe care ați luat-o? - Da, da, trebuia de la 1 ianuarie, dar... Noi am cerut 2.700, dar ni s-a dat 2.200. Totuși, suntem mulțumiți.''
Alți angajați se așteptau la o majorare substanțială.
VOX "- Vã vãd fericitã! - Nu prea! Nu, nu! La munca pe care o depunem, nu!''
VOX "- Nu sunteți mulțumit? - Deloc! - De ce? - Pãi, prea multã muncã, la bani puțini.''
ION IORDACHE, vicelider, Sindicatul Automobile Dacia "Ne-am dorit mult mai mult, dar am avut probleme în interiorul acestor negocieri. Negocierile de la Dacia se poartă dur, deci, ca atare, nu putem sã venim acum zâmbitori si sã spunem cã a fost ok.''
Negocierile pe marginea noului contract colectiv de muncă de la Dacia au început în data de 20 februarie. Creșterile salariale vor fi acordate din luna mai și, tot atunci, oamenii își vor lua prima pentru 2012, dar și cea de Paște.
Crește interesul băncilor pentru negocierile cu consumatorii! Anul 2024 a însemnat, comparativ cu 2016, o creștere de 23 de ori a disponibilității băncilor de a găsi împreună cu conciliatorii o soluție pentru rezolvarea problemelor semnalate, conform datelor Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB). Astfel că, anul trecut s-au înregistrat 989 de negocieri încheiate cu împăcarea părților din totalul concilierilor, iar în 65 de cazuri părțile nu s-au înțeles. Conform CSALB, 301 de cereri au fost rezolvate fără intervenția unui conciliator.
Proteste în fața Ministerului Economiei! Blocul Național Sindical și Sindicatul Liber Navalistul au cerut salvarea Șantierului Naval Mangalia, aflat în colaps.
Afirmațiile recente vehiculate pe rețelele de socializare, potrivit cărora un jandarm aflat în dispozitivul de ordine publică la protestele din Capitală și-ar fi dat demisia, după ce și-a întâlnit părinții la protest, sunt complet false...
Noul ministru al Educației și Cercetării, Daniel David, a facut public Raportul privind starea învățământului la momentul preluării mandatului. Acesta spune că salariul de bază în educație trebuie să reflecte respectul pe care noi îl dăm profesorului în societate și educației, precizând că indicatorii de performanță trebuie să vină în forma unor bonusuri, premii, suplimentar acestui salariu de bază.
Federația Națională Sindicală din Asistența Socială și Protecția Copilului FNS „PRO. ASIST” susține că este îngrijorată de prevederile proiectului ordonanței trenuleț. Sindicaliștii susțin că salariații se vor confrunta cu diminuări ale veniturilor nete.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019