Patronatele din România sunt nemulțumite de politicile fiscale din Programul de Guvernare! Noul Pachet de măsuri fiscale, respectiv amnistia fiscală, curățarea capitalului negativ din economie și netaxarea unor active financiare nu sunt cuprinse în Programul de Guvernare 2018-2020.
FLORIN JIANU, presedinte, C.N.I.P.M.M.R.
"Amnistia fiscală are 2 componente majore. În primul rând aceea a unei probleme create în societate, problemă creată cu concursul sau fără concursul statului, dar pentru o masă mare de întreprinzători și a doua problemă este că acest tip de problemă nu și-ar găsi o altă rezolvare sau rezolvarea ei pentru că plățile acestor componente fiscale ar aduce mai multe încurcături și Mediului Privat dar și Ministerului de Finanțe, respectiv ANAF-ului
Reprezentanții IMM-urilor mai spun că taxele trebuie să fie plătite online, iar Programul de Guvernare să susțină Mediul de Afaceri.
FLORIN JIANU, presedinte, C.N.I.P.M.M.R.
"Amnistia fiscală nu face parte din aceste propuneri, nici taxarea unor active financiare sau curățirea capitalului negativ din economie. În programul de guvernare avem capitole care se referă la simplificarea, la codificarea, la deschidere, la acel cod economic care trebuie discutat cu patronatele, la transparență, stabilitate, respect."
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România atrage atenția asupra instabilității legislative fiscale și asupra volumului imens de acte normative adoptate care au generat efecte multiple negative asupra IMM-urilor. Printre efectele negative se numără: creșterea fiscalității, creșterea birocrației pentru toți contribuabilii și toți angajatorii și creșterea cheltuielilor de personal. Reprezentanții patronatelor din România mai spun că au fost probleme de asigurare a competitivității și derulării contractelor la export.
Guvernul a adoptat amnistia fiscală! Actul normativ prevede ca persoanele fizice sau juridice care au datorii de peste un milion de lei să aibă posibilitatea ca în termen de șase luni, să opteze pentru restructurarea financiară și să pregătească un plan de restructurare elaborat de către un expert independent.
Întreprinderile private mici și mijlocii nu susțin necesitatea adoptării măsurii amnistiei fiscale, considerând că persoanele fizice și microîntreprinderile ar trebui să fie în principal vizate de această măsură. Conform unui sondaj realizat...
Guvernul va adopta în acest an măsura privind amnistia fiscală dacă aceasta va ajuta economia și dacă nu vor exista obiecții din partea Comisiei Europene. Asta în condițiile în care statul poate recupera doar 17 miliarde de lei din totalul de 100 de miliarde de lei, cât este datoria totală a companiilor și persoanelor fizice către stat, a anunțat, marți seara, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.
Președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dancilă se întâlnesc, miercuri, la Palatul Cotroceni, la solicitarea presedintelui, potrivit Administratiei Prezidentiale. Intrevederea are loc în contextul în care surse politice vorbesc...
Capitalul românesc ar putea emigra în țări mai prietenoase cu regulile fiscale! Este avertismentul pe care l-au lansat astăzi, într-o conferință de presă, reprezentanții Patronatului Investitorilor Autohtoni, la...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019