”Alege Oaia”, campania lansată de ministrul Agriculturii, Petre Daea, în urmă cu șase ani, merge mai departe. O dovadă este și târgul ”Stâne, Gusturi și Tradiții”, organizat chiar în curtea Ministerului Agriculturii.
RALUCA ALEXE, reporter ”Deși în țara noastră sunt o mulțime de turme de oi, românii nu prea se înghesuie să consume carne de mioară și nici la brânzeturi nu prea dau năvală. Greșit, spun gastronomii, pentru că mâncărurile din carne de oaie, lactatele și brânzeturile sunt sănătoase și delicioase, dacă sunt preparate corect. Dacă vreți să vă convingeți, puteți testa produsele oferite din plin, aici, la târgul din curtea Ministerului Agriculturii.”
Târgul face parte din campania de promovare a produselor agroalimentare românești, cu scopul creșterii accesului românilor la alimente de calitate obținute în țară.
VOX ”Plecăm de la legume, fructe, până la carne de oaie, preparate din carne de oaie și nu numai. Iată și confecțiile din blănițele de la mieii din rasa karakul de Botoșani.”
VOX ”Preparate numai din oaie. Cârnăciori de oaie, pastramă de oaie, mușchiuleț la baiț și sloiul de oaie, care este foarte apreciat”
VOX ”Promovez produsele preparate din carne de oaie și care provin de la oi. Noi suntem ciobani, venim dintr-o familie cu vechi tradiții ciobănești.”
Atracția târgului este ceaunul aburind, unde se pregătște tocanul de oaie, mâncarea de bază a ciobanilor, preparat atestat de Ministerul Agriculturii drept produs tradițional. Pe lângă preparatele din carne de oaie, producătorii au adus la târg și lactate și brânzeturi din lapte de oaie, fructe, legume, băuturi, miere, dulcețuri naturale și dulciuri de casă. Târgul rămâne deschis până duminică-seară.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019