Sistemul educațional trebuie reformat din temelii! Este concluzia unei dezbateri organizate de Asociația "Ține de noi" împreună cu Fundația Hanns Seidel - România, la care au participat profesori, părinți, specialiști și antreprenori din învățământ.
RĂZVAN ORĂȘANU, președinte, Asociația ”Ține de noi” "Investim în același lucru de 27 de ani. Anume, schimbări de curriculă, încărcare academică a programelor școlare și alte investiții fără cap, dar nu în profesori și elevi."
Participanții au atras atenția că, la finalul anului 2015, aproape 90% dintre școlile din mediul rural aveau un laborator IT. Doar 50% dintre aceste laboratoare erau însă conectate la internet. Este nevoie de tehnologizarea completă a unităților școlare, dar și de instruirea cadrelor didactice în scopul utilizării acestei tehnologii, au arătat participanții la dezbatere. La rândil lor, părinții atrag atenția că elevii folosesc tehnologia modernă pentru a-și ocupa timpul liber.
ALEX HOLICOV, manager platformă de management educațional "Din păcate, nu am ajuns la un punct în care să înțelegem tehnologia și să o folosim în ajutorul și pentru ceea ce avem noi nevoie. De aceea, elevii folosesc tehnologia pentru a face cu totul și cu totul alte lucruri."
Programa școlară ar trebui schimbată și ar trebui pus accentul și pe aspecte dincolo de cadrul rigid existent.
SIMONA DAVID-CRISBĂȘANU, membru, Asociația ROI "Adolescenții români au nevoie de programe de voluntariat. Unde sunt implicați, unde participă cu tot sufletul. Ar fi foarte bine ca școala să încurajeze astfel de programe și să facă cumva să îi implice pe elevi și în timpul orelor școlare."
Deocamdată, învățământul românesc bate pasul pe loc, încremenit într-un sistem care nu pune accent pe dezvoltarea personalității copilului.
ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter "Statisticile arată că aproape 40% dintre elevii români au probleme în a înțelege un text sau în a rezolva exerciții matematice simple. Aceleași statistici mai arată că rata de părăsire timpurie a școlii este de 18%."
În 25 mai, Asociația "Ține de noi" va organiza Conferința Națională pe Educație, eveniment ajuns deja la cea de a treia ediție. Sunt așteptați peste 200 de participanți.
Proiectul legii bugetului de stat și proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2025 vor intra, miercuri, în dezbatere parlamentară. Potrivit programului aprobat de birourile permanente unite ale Senatului și Camerei...
La ora actuală, aproape o treime dintre școlile din România au catalog electronic, a declarat ministrul Educației, Daniel David. Ministerul Educației definitivează un proiect, astfel încât, catalogul electronic să fie implementat...
Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile semnalează situația dificilă a pieței auto din România. Conform datelor transmise de APIA, românii cumpără tot mai multe mașini second-hand și evită vehiculele electrice noi.
Trei elevi au fost eliminați de la proba de matematică a Evaluării Naționale, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Elevii au fost descoperiți, joi, cu telefoane mobile în sala de examen, lucru...
Emoții mari, astăzi, pentru viitorii liceeni! Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă a examenului de Evaluare Națională: cea la limba și literatura română. Elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu un total de 16 cerințe.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019