Patru noi discipline opționale, pentru elevi, in anul scolar 2015-2016! Ministerul Educației vine cu noi propuneri. Astfel, disciplina "Joc și mișcare" s-ar putea afla la dispoziția copiilor din clasele pregătitoare. Pentru învățământul primar este pregătită "Educația pentru prevenirea riscului rutier", iar "Educația pentru dezvoltare" și "Educația pentru drepturile de proprietate intelectuală", ar putea fi predate la liceu. Cele patru noi discipline opționale vor fi introduse din anul școlar 2015-2016, în oferta centrală de Curriculum la decizia școlii. Ministerul Educației a explicat că programa școlară pentru disciplina opțională "Joc și mișcare" accentuează rolul pe care activitățile ludice cu caracter dinamic trebuie să îl aibă în procesul de creștere și dezvoltare a copiilor de șase-opt ani. Disciplina "Educație pentru prevenirea riscului rutier" urmărește pregătirea elevilor pentru viață prin formarea unor deprinderi de respectare a regulilor elementare de circulație pe drumurile publice și de manifestare a unei conduite preventive. "Educația pentru dezvoltare", care va putea fi studiată de elevii de liceu, propune abordarea unor probleme de actualitate precum globalizarea, dezvoltarea durabilă sau cetățenia globală. De asemenea, disciplina "Educație pentru drepturile de proprietate intelectuală" vizează implicarea tinerilor în elaborarea și în promovarea unor proiecte pentru drepturile de autor. Toate cele patru programe sunt disponibile pe site-ul Institutului de Științe ale Educației.
Porți deschise la Școala Gimnazială nr. 59 din București! Zeci de părinți au venit să viziteze instituția de învățământ, alături de copii. Adulții și cei mici au fost atrași de noile dotări ale școlii. Cadrele didactice bine pregătite rămân însă principalul atu al unității de învățământ din Sectorul 6 al Capitalei.
La ora actuală, aproape o treime dintre școlile din România au catalog electronic, a declarat ministrul Educației, Daniel David. Ministerul Educației definitivează un proiect, astfel încât, catalogul electronic să fie implementat...
Noul ministru al Educației și Cercetării, Daniel David, a facut public Raportul privind starea învățământului la momentul preluării mandatului. Acesta spune că salariul de bază în educație trebuie să reflecte respectul pe care noi îl dăm profesorului în societate și educației, precizând că indicatorii de performanță trebuie să vină în forma unor bonusuri, premii, suplimentar acestui salariu de bază.
Trei elevi au fost eliminați de la proba de matematică a Evaluării Naționale, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Elevii au fost descoperiți, joi, cu telefoane mobile în sala de examen, lucru...
Emoții mari, astăzi, pentru viitorii liceeni! Absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă a examenului de Evaluare Națională: cea la limba și literatura română. Elevii au avut de rezolvat două subiecte, cu un total de 16 cerințe.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019